Grammy-gaala: Lavalla suomalaisväriä, mm. Daft Punk ja Black Sabbath voittoisina, mutta mitä ihmettä teki Metallica?

27.1.2014 11:21

Amerikkalainen musiikkiteollisuus on jakanut arvostetut Grammy-palkintonsa 56. kerran. Palkintoja jaettiin peräti 82 eri kategoriassa.

Suomikin sai osansa, sillä kapellimestari Osmo Vänskä ja tämän johtama Minnesotan sinfoniaorkesteri voittivat Grammyn Sibeliuksen 1. ja 4. sinfonian esityksistä.

Eniten voittoja kahmi Daft Punk, sillä ranskalaisyhtyeelle ojennettiin peräti viisi pystiä (Record Of The Year, Album Of The Year, Best Pop Duo/Group Performance, Best Dance/Electronica Album ja Best Engineered Album Non-Classical). Macklemore & Ryan Lewis ja Lorde nappasivat kaksi pystiä kumpainenkin.

Rockimmalla puolella Led Zeppelin voitti parhaan rocklevyn palkinoon (Celebration Day) ja parhaan raskaan albumin palkinnon sai Black Sabbathin 13. Kovin alternative-kiekko on Vampire Weekendin Modern Vampires Of The City.

Paul McCartney ja Ringo Starr esittivät puolestaan yhdessä Queenie Eye -kappaleen:

Entäpä se Metallican ”etukäteen kohuttu” yhteisesiintyminen kiinalaispianisti Lang Langin kanssa? No… Nyt mennään mielipideasioihin, mutta ehkä sovituksessa olisi vielä ollut hiomista.

Ainakin soitto- ja virepuolella paineltiin komeasti ryteikköön kerran jos toisenkin, esimerkiksi kohdassa 2:38 – 2:52. Laulajakitaristi James Hetfield puolestaan piti taas kerran hommaa plussan puolella onnistuneella laulusurituksellaan (miehen kitarointiahan ei tarvitse erikseen mainita).

Lisää luettavaa