Guns N’ Rosesin Axl Rose ja Duff McKagan harvinaisessa tv-haastattelussa

Brasilialainen tv-ohjelma Fantástico, Globo sai harvinaislaatuisen tilaisuuden haastatella Axl Rosea yhdessä Duff McKaganin kanssa kameroiden läsnäollessa.

Kaksikolta tiedusteltiin muun muassa miten Duffin ja Slashin paluu Guns N’ Rosesiin lopulta tapahtui ja kuinka mahdollista on vielä joskus nähdä täysin alkuperäinen GN’R yhdessä Steven Adlerin ja Izzy Stradlinin kanssa.

– Coachellan tuottaja Paul Tollettia on pitkälti kiittäminen. Hän ehdotti esiintymistä festivaaleilla ja se tuntui realistiselta ajatukselta. Eri tahojen väki alkoi keskustella ja suunnitella ja kun suunnitelmat alkoivat todella hahmottua, lähestyin Slashia. Kaikki alkoi Coachellasta, mutta hyvin pian alettiin puhua kokonaisesta kiertueesta, Axl Rose kertoo.

– Soitin Slashille ja hän oli kiertueella, mutta sovimme tapaamisesta, joka kuitenkin peruuntui jostain syystä. Mutta viime lokakuussa viimein tapasimme lounaan merkeissä ensimmäistä kertaa. Viikko tai pari sen jälkeen juttelimme Duffin kanssa ja homma eteni siitä.

– Steven oli juuri ollut selkäleikkauksessa, kun koko kuvio alkoi hahmottua. Mutta hän pistäytyi muutamilla keikoilla soittamassa. Izzy puolestaan… En oikeastaan tiedä, mitä sanoa. Hän saattaa olla jotain mieltä yhtenä päivänä ja seuraavana olla kuitenkin ihan toista mieltä. En kuitenkaan sano tätä mitenkään pahalla, sellainen Izzy vain on, Rose toteaa.

Axl myös kehaisee Duffia ja Slashia siitä, miten nämä oma-aloitteisesti ottivat Chinese Democracyn kappaleita haltuun ja mukaan keikoilla soitettavaksi. Duff kuvailee biisien opettelua avartavaksi kokemukseksi.

– Olin kyllä kuunnellut levyä, mutta soittaessa alkaa vasta todella löytää kaikki tasot. Ja jokainen myös kuulee kappaleita omalla tavallaan. Halusimme todella ottaa nuo Axlin tekemät biisit omiksemme, Duff kertoo.