Huomenna Yhdysvalloissa äänestetään – Tuomo & Markus versioivat Princeltä ja Bob Dylanilta ajankohtaiset kappaleet

Upea Prince-cover! Eivätkä nuo kaksi muutakaan huonoja ole...
5.11.2018 16:36

Tuomo Prättälä ja Markus Nordenstreng tekevät duona erittäin komeaa americanaa nimellä Tuomo & Markus. Heidän pari vuotta sitten tekemä Dead Circles -albumi on saanut myös yhdysvaltalaisen julkaisijan, ja nyt miehiltä on ilmestynyt etenkin jenkkimarkkinoille tähdätty ajankohtainen ep.

Kolmen kappaleen cover-julkaisun ilmestyminen juuri ennen Yhdysvaltain kongressin välivaaleja ei ole sattumaa. Kappaleiden teematkin kun liittyvät aiheeseen vahvasti – Tuomo ja Markus versioivat yläpuoleltakin löytyvn Princen American (Verneri Pohjolan upean trumpetin säestämänä), The Youngbloodsin Get Togetherin sekä Bob Dylanin Political Worldin. Kuuntele ep Spotifyssa.

Tuomo ja Markus toteavat KEXP:lle lähettämässään lausunnossa, että Yhdysvaltojen nykyisessä poliittisessa ilmastossa nämä laulut tuntuvat heistä hyvin ajankohtaisilta. He nostavat esiin esimerkiksi Princen America-kappaleessa (vuodelta 1985) olevan ”keep the children free” -rivin, joka resonoi vuoden 2018 Yhdysvalloissa, jossa Trumpin hallinto on erottanut perheitä Meksikon-rajalla.

– The Youngbloodsin Get Together syntyi 1960-luvulla, jolloin Amerikka näytti kutakuinkin yhtä jakaantuneelta kuin nykyään, he pohtivat.

Bob Dylanin Political Worldin he äänittivät heinäkuussa, samaan aikaan kuin Helsingissä järjestettiin Trumpin ja Putinin tapaaminen.

– Bob Dylania siteeraten elämme nyt poliittisessa maailmassa ”jossa rakkaudelle ei ole sijaa”, johtajat tekevät kasvottomia rikoksia, viisaus lukitaan vankilaan, rohkeus näyttäytyy menneisyyteen kuuluvalta asiana, rauha ei ole tarvetullut ja huominen voi olla viimeinen päivämme.

Lue koko lausunto KXPN:n nettisivuilta.

Lisää luettavaa