Huomio, kaikki aloittelevat kitarasankarit: tämä tubettaja esittelee 15 helppoa riffiä, jotka voi soittaa vaikka yhdellä sormella

Näppärää!
15.8.2022 16:03

Tässäpä oiva video kaikille vasta kitaran saloihin tutustumaan alkaneille tuleville jimihendrixeille ja yngwiemalmsteeneille: Kevin Balke, joka pyörittää Youtubessa kitaran soittamiseen keskittyvää kanavaa, on nimittäin koostanut videon, johon on koottu 15 riffiä, jotka ovat niin helppoja, että ne voi soittaa vaikka yhdellä sormella. Asiaa alleviivatakseen Balke on mennyt ja teipannut otelautakädestään kaikki muut sormet yhteen paitsi etusormen, jota hän sitten juoksuttaa pitkin soittimen otelautaa.

Videolle on koottu riffejä muun muassa Rollareilta, Panteralta, Nirvanalta, Rammsteinilta, Linkin Parkilta ja peräti Iron Maidenilta. Ja onpahan videolle laitettu mukaan vielä opettelua helpottavat tabulatuurit, näppärää! Ei siis muuta kuin teippiä käteen, kitara syliin, video pyörimään tuosta alempaa ja opettelemaan!

Ja kun nämä on otettu haltuun, voi vaikeusastetta nostaa hiljalleen vaikka muiden Balken videoiden avulla. Miekkoselta löytyy nimittäin esimerkiksi sellaisia videoita kuin ”10 helppoa Drop D -riffiä”, ”10 yksinkertaistettua riffiä aloittelijoille”, ”20 metalliriffiä aloittelijoille” sekä ”10 helppoa kitarasooloa”.

Lisää luettavaa