Huonoja uutisia Soundgarden-faneille: yhtyeen ja Chris Cornellin perikunnan välinen vääntö jatkuu

29.11.2023 12:32

Mikäli olit sellaisessa toivossa ja uskossa, että Soundgardenin ja edesmenneen Chris Cornellin perikunnan välinen kamppailu olisi ohi ja osapuolet olisivat löytäneet yhteisen sävelen, nyt näyttää valitettavasti siltä, että tämä on toiveajattelua. Metal Hammer uutisoi rumpali Matt Cameronin The Vinyl Guide -podcastille antamasta haastattelusta, josta ilmenee, ettei Cornellin viimeisiä Soundgarden-äänityksiä kannata odottaa kuultavaksi vielä hyvään aikaan – jos koskaan.

Vielä huhtikuussa kaikki näytti kääntyvän hyväksi. Vuosikausien ajan Cornell-biisien kohtalosta sekä Soundgardenin sosiaalisen median kanavien käyttöoikeuksista riidelleet osapuolet julkaisivat yhteisen lausunnon, jossa vakuutettiin yhteistä halua vaalia vuonna 2017 kuolleen Cornellin musiikillista perintöä.

”Soundgarden ja Chris Cornellin kuolinpesää edustava Vicky Cornell ilmoittavat löytäneensä sovintoratkaisun tuomioistuimen ulkopuolella. Sovinto merkitsee uuden kumppanuuden solmimista osapuolten välille, ja tämä mahdollistaa sen, että Soundgardenin fanikunta ympäri maailmaa saa kuulla viimeiset kappaleet, joita yhtye ja Chris työstivät yhdessä”, lausunnossa todettiin.

Nyt on eri ääni kellossa. ”Meillä on edelleen kiistaa perikunnan kanssa. Kaikki on tällä hetkellä jäissä. Juuri nyt ei näytä siltä, että niin voisi tapahtua ensi vuoden aikana. Toivottavasti pian kuitenkin. En luovu toivosta”, Matt Cameron sanoo Cornellin laulamien kappaleiden julkaisemiseen viitaten.

Riita koskee ilmeisesti sitä, oliko Cornell säveltänyt kiistan keskiössä olevat seitsemän biisiä Soundgardenille vai jotain muuta musiikkiprojektia silmällä pitäen. Kappaleet ovat Cornellin yksin tekemät Cancer ja Stone Age Mind, Cameronin kanssa sävelletyt Road Less Traveled ja Orphans and At Ophians Door, Kim Thayilin kanssa tehty Ahead of the Dog sekä Ben Shepherdin tuella kasattu Merrmas. Toivotaan, että nämä tulisivat vielä joskus julki.

Lisää luettavaa