”Ihmisten keskittymiskyky ei riitä enää kuukausien hypetykseen” – Avenged Sevenfoldin uusi levy ilmestyi täysin puskista, laulaja kertoo miksi

31.10.2016 14:00

Metalliyhtye Avenged Sevenfold julkaisi perjantaina 28. lokakuuta uuden albumin täysin yllättäen, käytännössä ilman minkäänlaista ennakkomarkkinointia ja hypetystä. Levyltä julkaistiin yksi single musiikkivideoineen reilut kaksi viikkoa sitten, mutta muuta ei levystä tiedotettu etukäteen. Yhtye paljasti The Stage -albumin ilmestymisen vasta sen julkaisupäivänä suorassa lähetyksessä levy-yhtiö Capitolin katolla soitetun keikan yhteydessä.

Laulaja M. Shadows kertoi Rolling Stone -lehdelle bändin päätyneen tällaiseen ratkaisuun herättääkseen uuden levyn julkaisuun liittyvää mystisyyttä jälleen henkiin.

”Bändit julkaisevat nykyään neljä tai viisikin singleä ennen albumin julkaisua. Kun se vihdoin ilmestyy, tiedät jo täysin, miltä se kuulostaa ja olet lukenut 50 haastattelua. Tänä päivänä ihmisten keskittymiskyky ei riitä enää kuukausien hypetykseen”, Shadows toteaa.

”Kyllästyimme sellaiseen toimintaan ja päätimme pitää mehustelun lyhyenä ja ampua sitten lopuksi täysillä. Tässä on levy, olemme työstäneet sitä kauan ja nyt se on käsienne ulottuvilla. Kuunnellaan ja tutustutaan siihen yhdessä.”

M. Shadows myöntää, ettei levyn salassapitäminen ollut kuitenkaan helppoa. He muun muassa hämäsivät tiedotusvälineitä ”vuotamalla” vääriä tietoja radiojuontaja Chris Jerichon kautta. Jericho julkaisi Instagramissa ”vahingossa” kuvan, jossa annettiin ymmärtää uuden levyn ilmestyvän 9. joulukuuta ja olevan nimeltään Voltaic Oceans.

”Minä ja Chris nauroimme jutulle pari päivää sitten, koska siihen tartuttiin salamana! Suurimman päänvaivan aiheuttivat levyn fyysiset formaatit. Fanit haluavat edelleen musiikkinsa digitaalisen muodon lisäksi fyysisinä – cd:nä ja vinyyleinä. Ajattelimme aluksi julkaista levyn vain suoratoistopalveluissa, koska kaikki kuitenkin käyttävät sellaisia. Mutta tajusimme, että osa faneista tulisi pettymään, joten teimmekin jotain ainutlaatuista ja julkaisimme levyn myös fyysisesti heti ensimmäisestä päivästä saakka.”

”Suuri hatunnosto kuuluu levy-yhtiöllemme, joka suostui edes yrittämään näin hullua ideaa ja vieläpä kansainvälisellä tasolla!”

Lisää luettavaa