IL: Metallican Popeda-coverin valitsija paljastui – samalla miehellä näppinsä pelissä myös viimevuotisessa Rappiolla-vedossa

19.7.2019 21:53

Kuten epäilemättä monet ovat viime päivien aikana kuulleet, Metallican Robert Trujillo ja Kirk Hammett yllättivät yhtyeen tiistaisella Hämeenlinnan-keikalla coveroimalla Popedaa. Nyt Iltalehti tietää kertoa, että kappalevalinnan taustalla vaikutti entinen jääkiekkoilija Janne Niinimaa. Samaa miestä voidaan kiittää myös yhtyeen viimevuotisesta Hassisen Kone -versioinnista.

Niinimaan apu ei jäänyt tähän, sillä mies ehdotti hyväntekeväisyyskohteeksi Hope RY:tä, jolle Metallica teki 55 000 euron lahjoituksen. Samalla Niinimaa lahjoitti itsekin Hope RY:lle 5500 euroa.

Mielenkiintoisena knoppina Niinimaa kertoo Iltalehdelle, että esitettävästä coverista ei lopulta jäänyt minkäänlaista epäselvyyttä.

– Minulla oli ehkä kolme biisiä jäljellä, kun soitin Pitkän kuuman kesän. Jätkät totesivat heti, että tämä on loistava, tämä riittää. Sanoin, että olisi vielä pari ehdotusta, niin eivät kelvanneet, Niinimaa toteaa.

Biisi oli Metallica-miekkosten mielestä oiva valinta myös keikan jälkeenkin.

– Keikan jälkeen Robert totesi, että hyvin valittu, Niinimaa sanoo.

Ja näinhän se Kuuma Kesä lopulta sujui:

Lisää luettavaa