Iron Maiden -rumpali muistelee edesmenneitä Charlie Wattsia ja Joey Jordisonia – ”Heitä molempia tullaan kaipaamaan”

29.8.2021 23:44

Iron Maiden -rumpali Nicko McBrain kommentoi The Rolling Stones -rumpali Charlie Wattsin ja entisen Slipknot-rumpali Joey Jordisonin kuolemia tuoreessa haastattelussaan.

Aihe nousi esiin kun McBrainilta kysyttiin, kuuluiko Watts hänen alkuaikojen vaikuttajiinsa.

”Ehdottomasti”, McBrain sanoo detroitilaisen WRIF-radiokanavan Meltdown-ohjelmalle. ”Charlie oli ilmiömäinen ajanpitäjä — loistava soittaja. On olemassa sanonta — olen kertonut siitä parikin kertaa aiemmin — että kyse ei ole nuoteista vaan sitä, mitä on niiden välissä, mitä musiikkiin noin yleisesti tulee. Ja juuri sitä Charlie teki — hänellä oli uskomaton tuntuma takapotkuille.”

”Kun aloitin soittohommat, oli Ringo [Starr] ja Charlie — Ringo ja Charlie olivat kirjaimellisesti ne kaksi vaikuttajaa joilta opin, ja joihin perustin soittotyylini”, McBrain jatkaa. ”Ja sitten hurmaava Keith Moon tuli kuvioihin John Bonhamin kanssa. Nuo neljä kaveria olivat pääsialliset vaikuttajani.”

”Charlien menetys on suuri suru musiikkimaailmalle ja rumpalien veljeskunnalle kautta maailman”, McBrain lisää. ”Hän vaikuttaa kaikkiin rumpaleihin, jotka intoutuvat The Stonesin musiikista. Hän on jazzrumpali — hänellä oli jazztausta. Hän soitti traditional gripillä; hän soitti myös perinteisesti, sekä matched gripillä, mutta se oli hänen päätyylinsä. Yksinkertaisesti hieno, hieno soittaja.”

”Ja tietenkin Joey… Mennään useampi luku eteenpäin ja on tämä kaveri, joka soittaa uskomattomia nopeuksia todella kauniilla bassorumputekniikalla”, McBrain sanoo. ”Soitan itse vain yhdellä bassorummulla, mutta arvostan aina kavereita, jotka tuovat jotain muuta pöytään. Näiden kahden menetys on suuri menetys meille kaikille. Heitä molempia tullaan kaipaamaan.”

Lisää luettavaa