Iron Maidenin Nicko McBrain: ”Bruce Dickinsonin syöpä sai minut lopettamaan juomisen”

McBrain kertoo lisäksi yhdestä keikkapaikasta, jossa hän vielä haluaisi soittaa

The Drummer’s Journalin haastattelema Iron Maiden -rumpali Nicko McBrain kertoo, miten Bruce Dickinsonin taistelu syöpää vastaan inspiroi tätä laittamaan korkin kiinni.

– Tajusin juomiseni riistäytyneen käsistä, kun näin erään haastattelun, jonka olin tehnyt kännissä. Olin luultavasti juonut neljä päivää putkeen ennen sitä, enkä muista edes tehneeni sitä haastattelua. Silmäni verestävät, puheeni sammaltaa eikä sanomisissani ole muutenkaan järkeä, McBrain kertoo.

– Äänitimme The Book Of Souls -albumia ja tiesimme, että jotain on vialla Brucen suhteen. Hän meni lääkäriin vasta kun levy oli purkissa. Kun kuulimme hänen syövästään, olin todella huolissani ystäväni puolesta. Mutta se sai minut myös oikeasti ajattelemaan omaa terveyttäni.

– Kun hän lopulta sai puhtaat paperit syövästä, ajattelin: ”hän on joutunut selviämään helvetistä, johon ei itse ole voinut vaikuttaa”. Minä olin myös helvetissä, mutta se oli täysin omaa syytäni. Tajusin, ettei näin voi jatkua. Bruce inspiroi minua suuresti selättämään omat demonini. En ole nyt juonut vähään aikaan tippaakaan.

– Mutta kaikkein tärkeintä on kuitenkin se, että Bruce on jälleen kunnossa. Hän tuntuu jälleen ampuvan täyslaidallisella ja hänellä riittää virtaa, McBrain kehuu toveriaan.

Iron Maiden on parhaillaan mittavalla maailmankiertueella ja saapuu myös Suomeen 29. kesäkuuta. McBrain on Iron Maidenin kanssa reissannut maailman ympäri monen monituista kertaa, mutta on yksi paikka, jossa McBrain ei ole vielä soittanut.

– Minulla oli nuorena kaksi unelmaa: äänittää levy ja soittaa Royal Albert Hallissa. Ne unelmat kun saavuttaisin, voisin lopettaa koska vain hyvillä mielin. Mutta en ole ikinä soittanut Royal Albert Hallissa. Bruce on, mokoma paskiainen! McBrain nauraa.

– Royal Albert Hallissa haluaisin siis vielä soittaa. En usko, että Iron Maidenia kuitenkaan päästetään sinne. Saisimme katon romahtamaan.