Joey Demaio: Manowar on nostanut kanteen Hellfestin järjestäjiä vastaan – ”Kukaan ei pomottele meitä”

Manowar performing live at Campo Pequeno Lisbon, Portugal - 02.04.11

Syynä bändin kesäkuussa peruuntunut festarikeikka.

Manowar-yhtyeen oli tarkoitus soittaa pääesiintyjänä Ranskan Hellfestissä 21. kesäkuuta, mutta perui keikkansa aivan viime metreillä. Festivaaliorganisaation mukaan konsertin peruminen oli yksinomaan bändin päätös, kun taas bändi puolestaan syytti järjestäjätahoa sopimusrikkomuksesta ja puutteellisista oloista, joihin bändi ei ollut tyytyväinen.

Manowar konsertoi lauantaina 20. heinäkuuta Istanbulissa ja keikan aikana pääjehu, basisti Joey Demaio piti yleisölle pitkän puheen, joka julkaistiin myöhemmin videona myös yhtyeen sosiaalisen median kanavissa. Puheessaan Demaio vierittää syyn Hellfest-keikan peruuntumisesta täysin festivaalin järjestäjien niskoille ja kertoo bändin vieneen asian oikeuteen saakka.

”Jos joku väittää Manowarin jättäneen soittamatta jonkin typerän asian takia, heillä on selvästi pää syvällä perseessään. Manowar soitti ensimmäisen keikkansa seitsemälle hengelle – yksi oli managerimme, yksi baarimikko. Jos joku väittää, että ’Manowarilla pitää olla iso lava ja sitä ja tätä…’ Ei. Haluamme, että meidän väkeä kohdellaan arvonsa mukaan ja haluamme promoottorien kunnioittavan sopimuksia eikä vain päättävän mitä he tekevät ja mitä he eivät tee”, Demaio jyrähti puheessaan.

”Vuonna 1983 allekirjoitimme sopimuksen verellämme, koska halusin maailman tietävän, että Manowar on se bändi, joka ei koskaan vedätä fanejaan ja soita paskaa musiikkia tai syötä faneilleen paskaa huonoille soundeilla, huonoilla valoilla ja ilman omia kamoja. En ole nähnyt yhdenkään näistä promoottoreista allekirjoittavan omaa sopimustaan verellään, mutta silti he jaksavat kyllä puhua paskaa muista ihmisistä.”

”Minua ei kutsuttu Hellfestin lehdistötilaisuuteen, mutta he ovat tervetulleita omaani, sillä haluan maailman tietävän totuuden ja mitä silloin oikeasti tapahtui. Promoottorit aiheuttivat kaikki vitun ongelmat – ei Manowar.”

”Itse asiassa olemme nostaneet kanteen Hellfestin organisaattoreita vastaan. Me emme vittu pilaile. Jos joku yrittää pompotella fanejamme… Kukaan ei pomottele meitä. Me emme anna faneille vähentää kuin 100 prosenttia emmekä niele paskaa keneltäkään.”

”Uskon, että voitamme tämän keissin ja kun niin teemme, otamme rahat, etsimme keikkapaikan, joka ottaa meidät ilomielin vastaan ja soitamme ilmaiskeikan, johon koko maailma on kutsuttu. Vannon, että näin tulee tapahtumaan.”

Demaio liäsi pitkän puheensa päätteeksi, ettei ihmisten kannata myöskään uskoa mitään, mitä internetin keskustelupalstoilla ja sosiaalisessa mediassa puhutaan Hellfestin peruuntumiseen liittyen. Pian peruuntumisen jälkeen alkoivat nimittäin kiertää huhut, joiden mukaan yhtye olisi jättänyt keikan soittamatta, koska lava oli heille liian pieni eivätkä he saaneet soittaa haluamallaan volyymitasolla.

”Älkää kuunnelko näitä vitun perseitä nuolevia kusipäitä, jotka puhuvat meistä paskaa. Yksikään heistä ei ollut vittu siellä. Onko heillä kopio sopimuksestamme? Olivatko he takahuoneessa? Näkivätkö he, mitä tapahtui? Ei. Heillä ei ole parempaakaan tekemistä kuin leikkiä pienten kikkeleidensä kanssa ja puhua paskaa netissä”, Demaio puuskahtaa.

”Mutta me olemme bändi, joka saapui paikalle kahdeksan rekan – tai kuinka monta meillä ikinä lieneekään – kanssa, valmiina soittamaan. Ja arvatkaa mitä? Me emme koskaan peruneet keikkaa. Aivan oikein. Ilmoitus tuli järjestäjien puolelta. He eivät vain halunneet kuulla faniemme raivoamista, joten he sanoivat meidän peruneen keikan.”

Demaion puheen voi katsoa kokonaan alapuolelta löytyvältä videolta tai lukea tekstimuodossa Blabbermouth-sivustolta.

Sat, Jul 20, 2019 – MANOWAR @ KüçükÇiftlik Park – Istanbul, Turkey

Posted by MANOWAR on Saturday, July 20, 2019