John Lennonille kuuluneet aurinkolasit huutokaupattiin – Ostaja pulitti huiman summan, arviohinta ylittyi reilusti

John Lennon How I Won The War -elokuvassa.

Lennon sai lasit aikoinaan How I Won The War -elokuvaan valmistautuessa.

Lontoolainen Sotheby’s-huutokauppa on myynyt John Lennonille aikoinaan kuuluneet aurinkolasit huimaan 137 500 punnan eli noin 162 700 euron hintaan. Lasien myyntihinnan arvioitiin ennen kauppaa osuvan johonkin 6000-8000 punnan paikkeille.

Lennon sai lasit aikoinaan valmistautuessaan rooliinsa Richard Lesterin ohjaamassa How I Won The War -elokuvassa ja ne päätyivät Beatlesin autokuskina toimineelle Alan Herringille Lennonin jätettyä lasit tämän autoon.

”Olin kesällä 1968 liikkeellä Ringon Mercedeksellä ja nappasin Johnin, Ringon ja Georgen kyytiini heittääkseni heidät toimistolle. Kun John nousi autosta, huomasin, että hän oli jättänyt aurinkolasit takapenkille. Toinen linsseistä ja sangoista oli irti. Kysyin Johnilta, vienkö lasit korjattavaksi, mutta hän sanoi, ettei niistä tarvitse murehtia – hän piti niitä vain ulkonäön vuoksi. Hän sanoi pyytävänsä sopivammat jostain. En koskaan korjauttanut niitä, vaan pidin ne juuri siinä kunnossa, johon John ne jätti”, Herring kertoo kauppasivulla.

Sotheby’s on myynyt viime aikoina paljon muutakin Lennon-memorabiliaa, mutta niiden hinnat ovat pysyneet hieman maltillisempina. Seuraavaksi huutokaupataan Lennonin käsin piirtämä ”Large John” -teos vuodelta 1960 artistin signeerauksella varustettuna. Tämän piirroksen myyntihinnan arvioidaan nousevan jonnekin 20 000 – 30 000 Yhdysvaltain dollarin paikkeille.