Jon Zazula on kuollut – Metallica suree isähahmoaan: ”Kun kukaan muu ei uskonut meihin, Jon ja hänen vaimonsa ottivat riskin”

2.2.2022 10:40

Surullisia uutisia kantautuu maailmalta. Megaforce Recordsin vuonna 1982 perustanut Jon ”Jonny Z” Zazula on kuollut, kertoo hänen tyttärensä Rikki Facebookissa. Hän oli 69-vuotias.

Zazula tunnettiin erityisesti siitä, että hän tarjosi vaimonsa Marshan kanssa Metallicalle yhtyeen ensimmäisen levydiilin ja julkaisi bändin kaksi ensimmäistä albumia. Myöhemmin yhtiö julkaisi levyjä myös muun muassa Testamentilta ja Anthraxilta. Metallica julkaisikin suru-uutisen tiimoilta jopa kolme päivitystä Instagram-tilillään; yhden bändin yhteisen sekä erikseen vielä omat Lars Ulrichilta ja James Hetfieldiltä.

”Metallimusiikki menetti yhden sankareistaan, kun Jonny Z poistui tästä maailmasta aivan liian aikaisin. Vuonna 1982, kun kukaan ei uskonut neljään kalifornialaiskundiin, jotka soittivat kummallista metallimusiikkia, Jonny ja Marsha uskoivat, ja loppu on historiaa. Hän oli mentori, manageri, levy-yhtiöpomo ja isähahmo meille kaikille”, Metallica kirjoittaa yhteisessä viestissään.

”Kiitos, Jonny, kun otit riskin näiden hullujen, äänekkäiden ja kurittomien pohjoiskalifornialaiskakaroiden suhteen”, Ulrich kirjoittaa. ”Olen ikuisesti kiitollinen ystävyydestäsi, neuvoistasi ja sokeasta uskostasi siihen, että soittamaamme musiikkia voisi jakaa muillekin kuin kaltaisillemme hylkiöille.”

”Lepää rauhassa, Jonny. Sydämeni on täynnä kiitollisuutta, kun otit riskin minun ja bändikavereideni suhteen”, James Hetfield jatkaa.

Jonnyn vaimo Marsha Zazula poistui keskuudestamme tammikuussa 2021. Lue Metallican alkuperäiset viestit alta:

Lisää luettavaa