Jos asiat olisivat menneet hieman eri tavalla, Sepulturan uudeksi laulajaksi Max Cavaleran jälkeen olisi voinut tulla varsin kiinnostava nimi

2.11.2016 23:23

Sepulturan ja Max Cavaleran tiet erosivat tunnetusti vuonna 1997 erittäin riitaisissa merkeissä, eivätkä osapuolet ole vieläkään edes likimain leppyneet toisilleen. Cavaleran korvasi Derrick Green, jota varmasti ottaa päähän, että vaikka hän on ollut bändissä jo pitempään kuin Cavalera koskaan, yleisö silti jaksaa kysellä vanhan kokoonpanon paluun perään.

Nyt on käynyt ilmi, että Greenin paikalle oli hetken aikaa tarjolla eräs mielenkiintoinen ehdokas, jonka liittymisen myötä metallihistoria olisi saattanut muotoutua hyvin toisenlaiseksi. Eon Musicin haastattelema Testamentin Chuck Billy nimittäin kertoo lähettäneensä bändille hakemuksen, mutta hivenen liian myöhään.

”Se oli aikaa juuri ennen Demonic-levyämme (1997), eli sopimuksemme Atlanticin kanssa oli päättynyt ja etsimme uutta diiliä. Viime hetkellä ajattelin, että ehkä minun pitäisi etsiä toinen bändi, joka on yhtenäinen ja jatkaa rundaamista”, Billy kertoo haastattelussa.

”Sepultura otti tuolloin vastaan hakemuksia, ja lopulta päätin, että hitot, minäpä pistän hakemuksen sisään. Lauloin nauhalle kolme biisiä, siinä oli Refuse/Resist, Territory ja oma versioni Chokesta. Mutta siinä vaiheessa, kun he saivat nauhan, he olivat jo päätyneet Derrickiin. Ja niin sen varmaan oli tarkoitus mennäkin.”

Mielenkiintoinen ajatus! Testament olisi luultavasti päättynyt siihen, ja tällainen Sepulturan ”superkokoonpano” olisi saattanut pitää momentumin yllä paremmin kuin Greenin johtama versio. Ainakin Billyn ääni olisi luultavasti sopinut bändiin varsin hyvin.

Näin nyt ei kuitenkaan ollut tarkoitus käydä, eikä siitä vanhojen aikojen reunionistakaan taida tulla tämän elämän aikana mitään. Testament sentään porskuttaa!

Lisää luettavaa