Judas Priest ei vippaskonsteihin luota – Glenn Tipton ampui nopeasti alas suunnitelmat taustanauhojen käytöstä

Judas Priest on ymmärrettävästi nyt näkyvästi esillä otsikoissa, kun yhtyeen Firepower-albumi ilmaantui kuultavaksi viime viikolla. Samalla on puhuttu paljon kitaristi Glenn Tiptonin Parkinsonin taudista sekä siitä, mitä se tarkoittaa yhtyeen tulevaisuuden kannalta – Tiptonhan siirtyi jo sivuun bändin kiertuekokoonpanosta.

Rob Halford keskusteli aiheesta hiljattain japanilaisen Masa Itohin haastattelussa, ja Halford kertoi japanilaisjournalistille orkesterin harkinneen jopa taustanauhojen käyttöä Tiptonin apuna. Kitaristi kuitenkin torppasi nämä kaavailut saman tien.

”Näimme, että hänellä oli suuria vaikeuksia soittamisen kanssa ja pohdimme, pystyisikö hän lähtemään kiertueelle ja olisiko mitään tukea, mitä hänelle voisi antaa, esimerkiksi taustanauhoja. Ehdotimmekin niitä Glennille, mutta hän on puristi eikä halunnut mitään apukeinoja livesoittoon”, Halford sanoo.

”Niinpä hän teki päätöksensä ja sanoi, että halua toimia vain bändin parhaaksi. Hän ajatteli aina bändiä ensin itsensä sijaan – ’en halua lähteä kiertueelle, jos vaarannan bändin esityksen’. Se oli hyvin epäitsekäs, kaunis ajattelutapa, että show’n ja bändin täytyy jatkua.”

Samaan aikaan mainittakoon, että Priest julkisti verkkosivuillaan maanmainion nimigeneraattorin, jolla voit koristella vaikka oman nimeksi Judas Priest -muotoon. Mukavasti antaa pontta mille tahansa tekstille!