Jussi Hakulinen kieltää kappaleidensa soittamisen Olli Lindholmin muistokonsertissa – voi kuitenkin pyörtää päätöksen yhdellä ehdolla

Jussi Hakulinen Porissa vuonna 2008

Yö-yhtyeen jäähyväiskeikkoja Olli Lindholmin helmikuisen kuoleman jälkeen puuhannut Jussi Hakulinen kommentoi orkesterin nykyisen kokoonpanon muistokonserttisuunnitelmia Twitterissä.

Kosketinsoittajat Mikko Kangasjärvi ja Jari Latomaa, kitaristi Jussi Turpeinen, basisti Timo Mynttinen sekä rumpali Ari Toikka ovat aiemmin ilmoittaneet aikovansa järjestää Linholmin muistoksi kolme konserttia, joista kaksi soitetaan Tampereella ja yksi Porissa. Hakulinen ei kuitenkaan ole näillä keikoilla mukana.

”Myönnän että tuntui pahalta ettei panokseni Yö-yhtyeen hyväksi ei ollut edes muistokonsertteihin osallistumisen arvoinen”, Hakulinen avautuu tilanteesta tuoreissa twiiteissään. ”Toivon että bändi ja esiintyvät artistit kunnioittavat mielipidettäni jättää myös biisini ohjelmistosta pois….”

”Mutta bändillä on nyt mahdollisuus osoittaa, ettei kyse ole Ollin muiston rahastuksesta. Jos konserttien tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen, kuten Idai-syklonin aiheuttaman katastrofin hätäapuun, ovat biisini vapaasti käytettävissä. Ja myös minä jos kelpaan?”

Hakulinen kertoi jäähyväiskeikkasuunnitelmistaan alunperin Suomen Kuvalehdelle helmikuussa. Tuolloin mies kertoi, että halusi esittää konserteissa vain Yön kahden ensimmäisen albumin ja niiden välissä julkaistun livelevyn materiaalia.

Lue Hakulisen twiitit alta.