Kappas, Children of Bodomin ja Timo Rautiaisen riveistä tuttu kitaraguru Alexander Kuoppala on pysynyt viime ajat kiireisenä

29.5.2017 19:42

Alexander Kuoppala toimi Children of Bodomin kitaristina yhtyeen alkuaikojen levyillä vuoteen 2003 saakka. Sen jälkeen hän on soittanut muun muassa Timo Rautiaisen soolokokoonpanossa, mutta tällä vuosikymmenellä Kuoppala tuntuu keskittyneen lähinnä opetushommiin – ainakin tähän asti.

Kuoppala nimittäin kertoi kuulumisiaan Soundin Timo Isoaholle, ja kitaristilla on kuin onkin taas yhtye työn alla. Kuoppala alkoi tehdä viime vuonna yhteistyötä Valonkantajat-orkesterin kanssa, ja bändin tyyliä hän kuvailee eräänlaiseksi sekoitukseksi Bodomin ja Rautiaisen tyylilajeja.

”Välillä fiilistellään kunnolla ja taas toisella hetkellä kaahataan ihan vitun lujaa, kummassakin tavassa on lyyrisesti usein sama lopputulos”, Kuoppala kertoo.

”Bändihän perustettiin joskus 2010 tietämillä, ja takana bändi on julkaissut jo kaksi studioalbumia (Tuomittu elämään, 2012 ja Pimentola, 2014). Bändin biisintekijä on kitaristi-laulaja Jaake Nikkilä ja rumpalina toimii Juha Korpinen. Basisti ja toinen kitaristi poistuivat muonavahvuudesta noin vuosi sitten. Jaake alkoi tuottaa musiikkia tulevalle kolmannelle levylle, ja uusien muusikoiden etsintä toteutettiin perinteisellä ’ilmoitus nettiin’ -tavalla.”

En arvosta kovasti sellaisia ’joo joo’ -ihmisiä jotka eivät uskalla sanoa mielipidettään ääneen.
– Alexander Kuoppala

Kuoppala kertoo Valonkantajien olleen hänelle aiemmin nimenä vain etäisesti tuttu. Kitaristi oli kuitenkin alkoi kaivata lisää monipuolisuutta omaan soittoonsa sekä uusia haasteita musiikkihommiin muutenkin. Niinpä hän tarttui tarjoukseen huomatessaan Nikkilän ilmoituksen.

”Otin mielenkiinnosta saman tien herraan yhteyttä, ja paluupostissa tulikin demopohjat kahteen kappaleeseen. Tein niihin soolot”, Kuoppala kertoo.

”Jaake olikin hyvä mittari, koska hänellä on hyvin vahva visio omista kappaleistaan. Soittamani soolot eivät kelvanneet ihan sellaisinaan, vaan hän haastoi minut tekemään erilaisia ratkaisuja. Tämä olikin hyvä, koska en arvosta kovasti sellaisia ’joo joo’ -ihmisiä, jotka eivät uskalla sanoa mielipidettään ääneen.”

Lopulta Kuoppala esitti ehdotuksia myös levyn komppipuolelle, vaikka tämä osasto olikin jo pitkälti valmis kitaristin mukaantulon aikoihin. Yhteistyötä päätettiin jatkaa albumin valmistumisen jälkeenkin.

”Jaake kysyi kiinnostustani liittyä bändiin ihan keikoillekin, ja suostuin heti, koska bändin musiikki on hyvää ja siellä on paljon sellaisia elementtejä, jotka toimivat livenä kuin leka päähän.”

Basistiksi yhtyeeseen löytyi Ilari Kaupin. Nyt Vastavirtaan-albumi on saatu valmiiksi ja levylle etsitään julkaisijaa. Alla osviitaksi kappaleen verran Valonkantajien vanhempaa tuotantoa:

Lisää luettavaa