Katkolle päätyneelle Metallican James Hetfieldille sataa tukea – Randy Blythe: ”Hän auttoi pelastamaan elämäni”

30.9.2019 21:34

Raportoimme viikonloppuna, kuinka Metallica joutui perumaan kiertueensa tulevat Australian ja Uuden-Seelannin osuudet laulaja-kitaristi James Hetfieldin kirjauduttua katkaisuhoitoon. Tieto yllätti monet, sillä miehen uskottiin olleen raitis jo jostakin 2000-luvun alkupuoliskolta saakka, jolloin Hetfield oli edellisen kerran katkaisussa.

Monet muusikkokollegat ovatkin lähipäivien ilmaisseet tukensa Hetfieldille sosiaalisen median välityksellä. Yksi heistä on Lamb of God -solisti Randy Blythe, joka kiittelee miestä oman elämänsä pelastamisesta.

”Raitistuin melkein yhdeksän vuotta sitten, kun olimme rundilla Metallican kanssa”, mies kirjoittaa Metal Sucksin litteroimassa Instagram-päivityksessä/-kommentissa. ”Rundin ensimmäisenä päivänä yksi tyyppi henkilökunnastamme tuli luokseni ja sanoi, että ’Hei, Hetfield etsii sinua.’ Olimme rundanneet heidän kanssaan Jenkeissä ja Euroopassa yli vuoden ajan ja olin raivopäinen, mutta sisäisesti olin onneton. Hän tiesi että olin yrittänyt lopettaa juomista, sillä se ei enää toiminut minunelle ja seinä tuli vastaan Australiassa. Valtava tekijä halukkuudessani ja kyvyssäni raitistua kesken heavy metal -kiertueen oli se, että minulla oli James ja muutama tyyppi hänen henkilökunnastaan joille puhua. Minun ei tarvinnut tehdä sitä yksin. James ja muut pitivät minusta huolta ensimmäisen kuukauden tien päällä – se oli raskas reissu. En olisi pystynyt siihen ilman heitä.”

”Kun kuulin Jamesista tänään, minusta tuntui todella pahalta hänen puolestaan, sillä hän oli tukenani silloin kun oli todella huonossa kunnossa – tiedän kuinka synkäksi se voi vetää”, Blythe jatkaa. ”Se oli kuitenkin myös todella vahva muistutus siitä, mikä olen, ja mikä minua odottaa mikäli mokaan ja unohdan olevani alkoholisti. Jos olet alkoholisti, niin kukaan ei ole immuuni, riippumatta siitä kuinka kauan olet ollut raittiina. James on nyt oikeassa paikassa ja hän on mennyt sinne omasta tahdostaan ja kuulostaa siltä, että hän haluaa raitistua – ja se on kaiken avain, sinun tulee itse haluta sitä. Ajatukseni ovat hänen luonaan. Rakastan sitä kaveria. Hän auttoi kirjaimellisestikin pelastamaan elämäni.”

Lisää luettavaa