Kauan eläköön Petri Walli! Kingston Wall -legendaa juhlitaan Tavastialla helmikuussa

Jylli ja Kuoppamäki juhlistavat Wallia Von Hertzen Brothersin kanssa.
29.10.2018 10:01

Edesmennyt muusikkolegenda Petri ”Pete” Walli olisi täyttänyt 25. helmikuuta 50 vuotta. Merkkipäivää juhlistetaan Helsingin Tavastialla asiaankuuluvin menoin, sillä lavalle nousevat Kingston Wall -yhtyeen toinen perustajajäsen, basisti Jukka Jylli sekä rumpali Sami Kuoppamäki yhdessä Mikko, Kie ja Jonne Von Hertzenin kanssa. Konsertin liput tulevat Tiketissä myyntiin keskiviikkona 31. lokakuuta kello 9.

”Veljeksillä Kie, Mikko ja Jonne on jokaisella oma yllättävän läheinen suhde KW-musiikkiin ja ympäristöön ihmisineen ja ilmiöineen. Pitkäaikainen haaveeni musisoida veljesten kanssa saa muotonsa myös tämän yhteisen asian äärellä ja odotan sen toteutumista helmikuussa”, intoilee Sami Kuoppamäki.

”Jyllin kanssa on aina mukava soittaa, ja taas pian päästään tutuille tahdeille. Tällä viisikolla on mahdollista toteuttaa uudenlaisia versioita yhtyeen musiikista, joka elelee onneksi omaa elämäänsä sen kuulijoiden parissa. Hienoin juttu on se, että musiikki soi yhä, ja tarjoaa kaikille meille merkityksellisiä kokemuksia – edelleen.”

Progressiivista rockia psykedelialla ja elektronisella soundilla maustanut Kingston Wall juurrutti asemansa kotimaiseen musiikkihistoriaan klassikoiksi nousseiden albumien I (1992), II (1993) ja Tri-Logy (1994) sekä intensiivisten live-esiintymistensä myötä. Lisäksi innovatiivisena kitaristina ja visionäärinä tunnettu Petri Walli antoi oman merkittävän panoksensa kotimaiseen musiikkikenttään. Walli menehtyi traagisesti kesällä 1995 vain 26-vuotiaana.

Lisää luettavaa