Keith Richards kertoo, mikä on hänelle kaikkein tärkeintä levyä tehdessä – ja miksi Rollareilta vei 18 vuotta saada uusi levy valmiiksi

12.10.2023 09:54

The Rolling Stones julkaisee 20.10. kauan odotetun uuden Hackney Diamonds -albumin. Kyseessä on yhtyeen ensimmäinen omaa uutta materiaalia sisältävä levy sitten vuoden 2005 A Bigger Bangin (vuonna 2016 yhtye julkaisi cover-levyn Blue & Lonesome). Tuoreessa BBC:n haastattelussa kitaristi Keith Richards sanoo pitkän julkaisuvälin johtuneen eniten laulaja Mick Jaggerista.

”Minusta kaikkein olennaisin asia levyä tehdessä on se, että laulajan täytyy haluta laulaa niitä biisejä. Jos Mick ei ole jostain biisistä innostunut, hän voi tehdä siitä todella huonon. Ehkä meiltä siksi vei 18 vuotta, koska Mickin innokkuus tuli ja meni aaltoina”, Richards tuumaa.

Hackney Diamondsin kohdalla käännekohta tuli yhtyeen 60-vuotisjuhlakiertueen jälkeen, kun yhtye ei tapansa mukaan kiertueen jälkeen ottanutkaan vapaata ja lepäillyt, vaan Jagger halusi mennä suoraan studioon. Ja sehän kelpasi Richardsille.

”Ilahduin siitä todella kovasti. Olen aina halunnut äänittää bändin kanssa mahdollisimman pian kiertueen jälkeen, koska koko bändi on siinä vaiheessa hyvin voideltu.”

Lisää luettavaa