Kerran kävi silläkin tavalla, että Tony Iommi sytytti Bill Wardin palamaan ja sai vihaisen puhelinsoiton rumpalin äidiltä

27.4.2023 16:37

Nyt on Classic Rockin sivuilla harrastettu aika tanakkaa menneiden muistelemista. Juttuun on kerätty kaikenmoisia käytännön piloja (tai ihan silkkaa rääkkäämistähän nämä oikeasti ovat), mitä muut Black Sabbathin jäsenet ovat aikojen saatossa tehneet rumpali Bill Wardille. Yksi ällistyttävimmistä on Heaven and Hell -albumin äänityksissä vuonna 1980 tapahtunut tempaus, jossa Tony Iommi sytytti Wardin palamaan niin, että miesparka sai todella häijyjä palovammoja.

Ilmeisesti muusikot olivat harrastaneet tällaisia tuliteknisiä älynväläyksiä aiemminkin, sillä koko jupakka sai alkunsa, kun Iommi uteli Wardilta, josko tämän voisi tuikata tuleen. ”Ei nyt, Tony”, oli rumpalin vastaus – hämmentävän rauhallinen reaktio moiseen kysymykseen. Myöhemmin samana päivänä Ward oli jo tekemässä lähtöä kotiin päin, mutta kysyi vielä bändiliideriltään, oliko tällä edelleen suunnitelmissa sytyttää rumpaleita palamaan. Mitä ilmeisimmin oli, koska pian Ward kiemurteli ilmiliekeissä lattialla.

”Kaadoin hänen ylleen spriitä. Tavallisesti se vain paloi nopeasti pois, kun aineen sytytti, mutta tällä kertaa se imeytyi hänen vaatteisiinsa ja syttyi kuin pommi. Hän kirkui pitkin pituuttaan lattialla, ja minä luulin kaiken olevan osa vitsiä, joten kaadoin hänen päälleen lisää”, Iommi muisteli myöhemmin haastattelussa.

”Martin (Birch, tuottaja) ei voinut uskoa silmiään. Bill sai kolmannen asteen palovammoja. Meidän piti soittaa ambulanssi. Tunsin oloni karmeaksi.”

Myöhemmin Iommi sai kuulla kunniansa, kun Wardin äiti soitti kitaristille. ”Senkin hullu paskiainen, kasva jo aikuiseksi. Meidän Billimme menettää jalkansa tämän vuoksi”, Iommi muisteli äiti-Wardin sanoneen.

Jalka pysyi onneksi toimintakuntoisena, ja tulihan siitä levystäkin hieno. Mutta enää eivät Iommi ja Ward puuhaile yhdessä studiossa tai missään muussakaan yhteydessä, mikä on surullinen juttu. Toivottavasti muusikot saisivat joskus välinsä kuntoon.

Lisää luettavaa