”Kerry King on aivan liekeissä”, ylistää Paul Bostaph – Slayer-miesten uudesta bändistä tihkuu tietoja

28.8.2020 11:36

Slayer on poistunut manan majoille, mutta yhtyeen kaikki jäsenet eivät ole vetäytyneet eläkepäiviä viettämään. Kitaristi Kerry King on vihjaillut jo aikaisemmin työstävänsä uutta musiikkia jollekin tarkemmin määrittelemättömälle uudelle kokoonpanolle, ja huhujen mukaan hänellä olisi apunaan varsin kova ryhmä: Slayer-toverit Paul Bostaph ja Gary Holt rummuissa ja kitarassa sekä Pantera-tähti Phil Anselmo laulajana. Kova setti, mikäli puheet pitävät paikkansa.

Ainakin se näyttää varmalta, että Bostaph on mukana, sillä rumpali kertoi australialaiselle Riff Crew’lle pitkät pätkät Kingin uuden yhtyeen ilmeestä. Bostaphin mukaan bändi jatkaa tavallaan siitä, mihin Slayer jäi – mutta kulkee silti omaa reittiään. Videohaastattelusta uutisoi myös Blabbermouth.

”Parhaiten asiaa kuvastanee se, jos sanoo, että Kerry säveltää sellaista musiikkia kuin Kerry yleensä säveltää”, Bostaph sanoo.

”Se kuulostaa Slayeriltä, mutta bändi ei ole Slayer. Eikä tarkoitus ole tieten tahtoen kuulostaa miltään. Kerryhän on säveltänyt biisejä Slayerille koko uransa ajan, ja hänellä on tunnistettava tyyli. Eikä sitä tyyliä voi yhtäkkiä muuttaa.”

”Asioilla on tietysti tapana muuttua ajan mittaan. Tuskinpa Kerryn ensimmäinen Slayerille säveltämä kappale kuulostaa samalta kuin bändin viimeiselle levylle tehty biisi. Säveltäjien tyyli muuttuu ympäristöstä tulevien vaikutteiden ja omien fiilisten mukaan. Kerry on kuitenkin nyt aivan liekeissä, ja jos pidät raskaasta musiikista ja Slayeristä, pidät varmasti tästäkin.”

Bostaph lisää, että hänestä on vapauttavaa päästä soittamaan enemmän omalla tyylillä. Slayerissä rumpalin täytyi kuitenkin jatkaa edeltäjänsä Dave Lombardon jalanjäljissä.

”En tarkoita tätä loukkaksena, pikemminkin se on ehdottomasti kohteliaisuus”, Bostaph sanoo.

”Nyt minun ei tarvitse kilpailla Daven rumpumestaroinnin kanssa. Voin venytellä vähän ja tehdä juttuja omalla tavallani, mutta kuitenkin sovittaa kaiken yhtyeen raameihin. Odotan innolla, että pääsen kokeilemaan joitain juttuja, joita en voinut tehdä Slayerissä.”

Uutta musiikkia on ilmeisesti tarkoitus levyttää sitten, kun koronapandemia hieman laantuu. Toivottavasti tämä tapahtuu ennemmin eikä myöhemmin.

Lisää luettavaa