”Kiitos, että teit lapsuudestani paljon jännittävämmän” – Muusikot muistavat edesmennyttä Stan Leetä sosiaalisessa mediassa

Stan Lee New York Comic Conissa vuonna 2011.

Muun muassa Alice Cooper ja Gene Simmons nostavat hattua lukuisia Marvel-hahmoja luoneelle Leelle.

Palkittu ja pidetty sarjakuvakäsikirjoittaja, Stan Leenä tunnettu Stanley Martin Lieber menehtyi 12. marraskuuta 95-vuotiaana. Hänen tunnetuimpiin luomuksiinsa lukeutuivat muun muassa Hulk, Hämähäkkimies, Ihmeneloset ja Ryhmä-X, joiden suosio nosti Marvel Comicsin maailman suurimpien sarjakuvayhtiöiden joukkoon ja jotka ovat viime vuosien ajan valloittaneet myös valkokankaat.

Leen sarjakuvat ja hahmot ovat inspiroineet ja innostaneet myös lukuisia muusikkoja ja monet ovatkin kunnioittaneet miehen muistoa sosiaalisessa mediassa. Erityisesti raskaamman rockin ja hevin piiristä löytyy runsaasti Leen faneja aina Alice Cooperista Gene Simmonsin kautta Rob Zombieen ja Scott Ianiin.

”Kiitos, että teit lapsuudestani paljon jännittävämmän ihmeellisten supersankariesi avulla. Kiitos, että inspiroit ajattelemaan ja unelmoimaan suuria asioita”, Gene Simmons kirjoittaa Twitterissä.

”Stan Lee oli visiönääri ja pioneeri. Hän muokkasi lapsuusajan fantasiamaailmojani ja hänen nokkelien tarinoiden ansioista opin arvostamaan taiteita kaikilla tasoilla”, kirjoittaa puolestaan Metallica-kitaristi Kirk Hammett.

”Minun suosikkiasiani Stan Leessä on se, että kun hän piirrätti minut sarjakuviinsa, minulle annettiin komeat vatsalihakset. Kiitos siitä Stan!” Alice Cooper puolestaan muisti miestä stanleemäinen pilke silmäkulmassaan.

Paul McCartney muisteli puolestaan kerran suunnitelleensa Stan Leen kanssa uutta supersankaria.

”Hän ehdotti, että sankari kantaisi Hofnerin bassokitaraa, joka omaisi supervoimia. Kuvittelimme hyvän tovin, mitä ne voimat voisivat olla. Hänellä oli mahtava huumorintaju ja täytyy sanoa, että ajatus kitaraa kantavaksi supersankariksi tulemisesta oli hyvin kiehtova”, McCartney kertoo.