”Se oli kiusallinen hetki” – Kiss-rumpali muistelee soittokisaa, johon osallistui myös Guns N’ Rosesin Steven Adler

Vuodesta 1991 alkaen Kiss-yhtyeessä enemmän tai vähemmän rumpaloinut Eric Singer muisteli pitkää uraansa Musicradarin haastattelussa. Suuri harppaus ammattilaiseksi tapahtui 80-luvun puolivälissä, kun Lita Ford otti Singerin kiertuerumpalikseen. Tarinaan liittyy myös kiusallinen kohtaaminen Steven Adlerin kanssa, josta myöhemmin tuli Guns N’ Rosesin rumpali.

– Vuosi oli 1984 ja osallistuin Carmine Appicen vetämään rumpukisaan Los Angelesissa. KLOS-radioasema valitsi demonauhojen perusteella 50 henkeä kisaan. Meitä oli 15 tyttöä ja 35 poikaa, Singer muistelee.

– Soitinliikkeen parkkipaikalle kasattin kaksi rumpusettiä, joita kisaajat soittivat. Kaikista soittajista valittiin sitten vielä erikseen finalistit. Steven Adler oli mukana kisassa, muttei päässyt finaaliin. Muistan, miten pettynyt hän oli. Hänen äitinsä meni ja haukkui Carminen pystyyn. ”Miksi poikani Steven ei päässyt finaaliin?”

– Muistan seisoneeni jalkakäytävällä Stevenin vieressä, kun tämän äiti tylytti Carminea. Se oli todella kiusallinen hetki. Ja mikä huvittavinta, kolmen vuoden päästä Steven soitti maailman suurimmassa bändissä. Joten koskaan ei voi tietää, miten asiat lopulta järjestyy.

Singer kertoo tulleensa kisassa kolmannelle sijalle ja tulleensa sen myötä ”löydetyksi”. Hänet pyydettiin soittamaan Playboy-lehden videolle, jossa soitti bassoa Ray Marzano, joka tunsi Lita Fordin.

– Hänen tyttöystävänsä oli Fordin paras kaveri. Randy Castillo oli tuolloin Fordin rumpali, mutta Ray kertoi Castillon lopettaneen. Lita oli silloin Englannissa Tony Iommin kanssa, eikä tiennyt koko kuviosta vielä mitään. Ray hommasi minulle koesoiton ja niin pääsin Fordin bändiin. Sitä kautta pääsin sitten edelleen Black Sabbathiin, Singer kertaa uransa alkuvaiheita.

– Tiedän, että se on klisee, mutta elämä on kuin verkkoaita; kaikki liittyy kaikkeen. Elämä etenee jänniä polkuja enkä ole koskaan katunut päätöksiäni. Kaikella on tarkoituksensa.