Kommentoiko Mercyful Faten reunionista pois jätetty Michael Denner kohteluaan uudella singlellä?

21.10.2019 09:07

Klassikkoyhtye Mercyful Faten reunion on yksi ensi vuoden tärkeistä tapahtumista metallikentällä. Orkesterille on buukattu tällä hetkellä kolme keikkaa kesä–heinäkuulle, ja lisää odotellaan julkaistavaksi tässä talven mittaan. Suomen-keikastakin epäilemättä neuvotellaan – toivottavasti yhtyeen hintapyyntö pysyy kohtuullisena ja orkesteri saataisiin tännekin asti. Toistaiseksi julkistetut keikat on merkitty tänne.

Don’t Break the Oath -aikojen kitaristi Michael Denner on kuitenkin joukosta poissa. Denner on kommentoinut asiaa happamasti parissakin haastattelussa ja purkanut pettymystään, sillä soittohaluja olisi miehellä ollut. Ilmeisesti King Diamond ei kuitenkaan tule miehen kanssa toimeen, joten tilalle pestattiin vuosina 1996–99 orkesterissa soittanut Mike Wead.

Dennerin nykyinen yhtye Denner’s Inferno julkaisee 15.11. uuden In Amber -albumin, ja levyä promotoidaan ennalta Sometimes-singlellä. Siitä ei ole tietoa, milloin kappale on sävelletty, sanoitettu tai äänitetty, joten sen taustoista on mahdotonta sanoa varmuudella mitään. Metal Injection kuitenkin kertoo laulun käsittelevän ”mitä jos?” -tilanteita, jotka sopivat epäilyttävän hyvin Mercyful Fate -hässäkän yhteyteen.

Biisi kertoo asioista, jotka eivät menneet niin kuin toivoit niiden menevän. Lopputulos: miksi tuhlata aikaa kaikenlaisiin ’mitä jos’ -kysymyksiin, kun voit yhtä hyvin kohdata todellisuuden ja käsillä olevat faktat?” Metal Injection lainaa lehdistötiedotetta.

Kuuntele kappale ylempää. Perinnetietoista säveltaidettahan tuo, hyvä!

Lisää luettavaa