Korn-nokkamies ei pidä bändinsä lokeroimisesta, varsinkaan metallibändiksi – ”Vihaan kategorioita”

Nu-metal -tyylisuunnan suunnannäyttäjänä tunnetun Kornin nokkamies Jonathan Davis kertoo Whiplash radio-ohjelmassa vihaavansa musiikin lokeroimista eikä pidä omaa yhtyettään metallibändinä.

– Minulla on aina ollut ongelmia metalli-termin kanssa. Kun aloitimme, kukaan ei tiennyt, mitä olimme. Ensimmäisellä kiertueella soitimme Biohazardin ja House Of Painin kanssa, seuraavalla muistaakseni Sick Of It Allin ja Orange 9MM:n kanssa ja sitten olimmekin kiertueella tyyliin KMFDM:n kanssa. Lisäksi soitimme keikkoja No Doubtin, Cadillac Trampsin ja Pennywisen kanssa – meidät tungettiin joka paikkaan. Ja metallimusiikkiyhteisö otti meidät vastaan, Davis sanoo.

– Mutta mielestäni Korn ei koskaan ollut metallibändi. Minulle Judas Priest ja Iron Maiden ovat metallibändejä. Mutta rakastan sitä yhteisöä, joka on todella intohimoinen. Jos he eivät pidä siitä mitä teet, he myös kertovat sen sinulle. Arvostan sitä rehellisyyttä.

Davis itse luokittelee Kornin raskaaksi rokiksi. Mutta vain, jos on aivan pakko.

– Vihaan kategorioita, piste. Mutta me olemme mielestäni lähempänä raskasta rokkia kuin metallia. Minulle metallimusiikissa lauletaan miekoista ja lohikäärmeistä, kuten Priest tai Dio. Rakastan sitä kamaa ja se on oikeaa metallia. Mutta loppujen lopuksi kyse on vain musiikista, joten mitä helvetin väliä, miksikä sitä haluaa sanoa. Tärkeintä on,pidätkö siitä vai et.