Kotimaiset kesäfestivaalit kommentoivat hallituksen tuoretta linjausta – ”Odotamme velvoittavaa määräystä viranomaisilta”

Niki Soukkio/Rockfest

Raportoimme pari tuntia sitten hallituksen päätöksestä, joka kieltää yli 500 hengen yleisötilaisuudet ainakin 31. heinäkuuta asti. Kiellon myötä esimerkiksi festivaaleja saa näillä näkymin järjestää aikaisintaan elokuussa.

Kesäkuulle ajoitetut Provinssi ja Rockfest ovat kommentoineet tuoretta päätöstä omilla somekanavillaan.

”Kunnioitamme hallituksen linjausta, mutta odotamme velvoittavaa määräystä viranomaisilta”, Rockfest tiedottaa. ”Yleisön, artistien ja tapahtumatiimimme terveys ja turvallisuus ovat meille tärkeintä. Pyydämme rokkikansalta tässä kohtaa vielä pientä kärsivällisyyttä, tiedotamme mahdollisimman pian lisää Rockfestin somekanavissa sekä verkkosivuilla.”

Provinssi kertoo tiedottavansa tulevaisuudestaan mahdollisimman pian.

”Yleisömme, artistiemme, vapaaehtoisten, työntekijöidemme, kumppaniemme ja maapallon jokaisen asukkaan terveydentilan turvaaminen on meille ensisijaisen tärkeää, ja kiitämme viranomaisia heidän tekemästään työstä meidän kaikkien yhteisen tulevaisuuden turvaamiseksi”, festivaalin järjestäjätaho kertoo. ”Selvitämme parhaillaan eri vaihtoehtoja Provinssin suhteen ja tiedotamme päätöksistä niin pian kuin mahdollista.”

Alla festivaalien päivitykset.