Nyt se on varmaa: hallitus jatkaa yleisötapahtumien kieltoa heinäkuun loppuun saakka

Festareita saa järjestää aikaisintaan elokuussa.
22.4.2020 19:34

Hallitus on tänään tehnyt päätöksiä koskien muun muassa tulevan kesän yleisötapahtumia ja niiden järjestämistä. Hallituksen linjauksista kerrottiin tänään kello 19.30 alkaneessa hallituksen tiedotustilaisuudessa. Hallitus on päättänyt kieltää yli 500 hengen yleisötilaisuudet ainakin 31. heinäkuuta asti eli esimerkiksi festivaaleja saa näillä näkymin järjestää aikaisintaan elokuussa.

Tämä tarkoittaa siis sitä, että esimerkiksi Rockfest, Turun Punk in Drublic, Sideways, Nummirock, Provinssi, Tuska, Ilosaari, Tammerfest, Qstock ja Pori Jazz ovat tältä kesältä peruttuja. Turun Ruisrock ilmoitti jo alkuviikosta, ettei tapahtumaa järjestetä tänä kesänä. Myös muun muassa Espoon Puistoblues ja Puolangan LankaFest olivat jo aiemmin ilmoittaneett peruuntumisestaan.

Turvassa olisivat näin ollen loppukesän festivaalit kuten Dark River, Flow, Blockfest sekä jo aiemmin alkukesästä syksymmälle siirtyneet Saaristo Open sekä Turun Kesärauha. Tilanne voi kuitenkin vielä muuttua ja elää koko ajan, joten sataprosenttisen varmaa ei loppukesän festivaalien kohtalokaan vielä toki ole. Loppukesän ja syksyn tilanteesta tiedotetaan kesäkuussa.

Lisää luettavaa