”Kukaan ei ole huolissaan, että jazz tai reggae olisi kuolemassa…” – Royal Blood -rumpali ottaa osaa keskusteluun rockmusiikin tilasta

Ben Thatcherin mielestä puheet rockin kuolemasta ovat vahvasti liioiteltuja.
19.5.2021 11:06

Juuri uuden Typhoons-albumin julkaisseen Royal Bloodin rumpali Ben Thatcher vieraili MetalSucksin podcast-sarjassa ja puheenaiheeksi nousi muun muassa rockmusiikin tila sekä väitteet siitä, että rock olisi kuollut (kuten muun muassa Kissin Gene Simmons usein julistaa), koska kitaravetoinen musiikki ei menesty listoilla ja radioissa samalla tavalla kuin ennen.

”Siihen keskittyminen on mielestäni jotenkin hassua. Kukaan ei ole huolissaan, että jazz tai reggae olisi kuolemassa vaikka nekään eivät ole valtavirrassa. Musiikki, jota nyt kuuntelemme, on ilmiselvästi kuitenkin saanut vaikutteita kaikesta siitä ja jos se todella kiinnostaa sinua, etsit jonkun jazzklubin ja löydät sieltä ihmisiä, jotka kuuntelevat sitä musiikkia ja kehityt heidän seurassaan”, Thatcher pohtii.

”Rock oli suosittua ja sitä soitettiin radioissa, mutta nyt muut genret ovat vain ottaneet sen tilan, mikä on ihan okei. Rockmusiikki ei kuitenkaan koskaan katoa minnekään ja rockbändin näkeminen keikalla pesee energiallaan, äänekkyydellään, tunnelmallaan ja fanien ansiosta kaiken muun.”

”Tapamme kuunnella musiikkia on muuttunut. Ennen ostettiin cd-levyjä ja muita fyysisiä kopioita, mutta nyt ihmiset maksavat kuukausimaksuja ja heillä on käsissään kaikki mahdollinen musiikki. Niinpä enää ei välttämättä kasva pelkästään rockiin keskittyviä faneja, vaan he voivat fanittaa yhtä lailla vaikka Kendrick Lamaria tai Post Malonea. Musiikkia on paljon helpommin saatavilla ja sitä on todella paljon. Mielestäni on tärkeää mennä kehityksen mukana eikä jämähtää liian vanhanaikaiseksi.”

Kuuntele Ben Thatcherin koko haastattelu täältä.

Lisää luettavaa