Kun liki kahden vuosikymmenen vihanpito päättyi – Slash kertoi, millaista oli keskustella Axl Rosen kanssa ensi kertaa 19 vuoteen

Sami Lommi / Photolies

Guns N’ Roses on tahkonnut puolentoista vuoden ajan mammonaa jättimenestykseksi osoittautuneella Not in This Lifetime -reunion-kiertueellaan, ja karavaani jatkaa kulkuaan heti ensi kesänä. Yhtyeen jäsenillä riittää siis aihetta hymyyn, mutta Slash huomautti uudenvuodenaattona Nikki Sixxin Sixx Sense -show’ssa, että riemu juontuu menestyksen lisäksi henkilökohtaisemmistakin asioista: on helpottavaa, että vanhojen bändikavereiden kesken jatkunut kyräily saatiin viimein loppumaan.

Slash vertaa hänen ja Axl Rosen suhdetta aviopariin, joiden välillä säilyy riitaisan eron jälkeenkin jonkinlainen erityinen suhde. Hän myös syyttää mediaa vihollisuuksien lietsomisesta.

”Kun tiemme erkanivat, välillämme oli paljon pahaa verta kahdenkymmenen vuoden ajan, tai miten kauan sitä nyt olikaan. Mutta silti se oli osaksi kuin avioliitto, jossa rakastat jotakuta ja… Siinä on aina se erityinen tunteensa, mutta samalla siinä on kaikenlaista negatiivista”, Slash sanoi.

”Media jaksoi aina muistuttaa joistain asioista, joten koko riitä paisui aivan omiin mittasuhteisiinsa. Joten kun viimein pääsimme keskustelemaan ensi kertaa, se oli todella siistiä.”

Slash kertoo, että kaksikko vaihtoi ensi kerran kuulumisia puhelimitse vuonna 2015. Kun se meni hyvin, kaksikko tapasi Slashin palattua kiertueelta.

”Olin silloin Perussa. Muistan sen oikein hyvin”, Slash kertoo.

”Oli suorastaan katarttista voida puhua hänelle. Koska välillämme on kuitenkin side, joka ei koskaan katkea. Se sama side tekee myös kaikesta ikävästä paljon tavallista pahempaa.”

Slash myös kertoi, miten vanhojen Gunnareiden ensimmäinen yhteinen keikka Los Angelesissa vuonna 2016 oli erityisen mahtava kokemus.

”Se oli aivan vitun siistia. Ja siitähän koko homma lähti vyörymään eteenpäin kuin lumipallo”, kitaristi sanoi.

”Jos olisit kysynyt asiasta 20 kuukautta sitten, olisin sanonut, että ei helvetissä, ei niin voi koskaan tapahtua. Mutta tapahtuipa sittenkin, ja se oli upeaa.”

Suomalaiset pääsevät seuraamaan Slashin ja Axlin edesottamuksia seuraavan kerran 16. heinäkuuta, kun GNR saapuu Viroon Tallinnan Laululavalle.