”Olin vihainen, katkera ja turhautunut” – entinen Guns N’ Roses-muusikko avaa tarkemmin bändistä eroamistaan

4.4.2017 09:51

Ron ”Bumblefoot” Thal ehti viettää elämästään kahdeksan vuotta Axl Rosen rinnalla Guns N’ Roses riveissä, kunnes jätti bändin vuoden 2014 Las Vegas -residenssikeikkojen jälkeen. Thal turhautui siihen, ettei bändi tehnyt uutta musiikkia ja lähti toteuttamaan itseään muihin projekteihin sekä soolouralleen.

Tuoreessa Metal Wanin haastattelussa Thal kertoo bändistä eroamisen olleen hänen ainoa vaihtoehtonsa ja eikä hän lähtenyt kovin hyvissä tunnelmissa. Siitä huolimatta hän voisi harkita nousevansa bändin kanssa jälleen lavalle, kunhan se tapahtuu niin sanotusti oikeista syistä. Thalin mukaan on kuitenkin todella epätodennäköistä että näin tulee tapahtumaan.

– Sanotaanko vaikka näin, että jos joku olisi kuolemaisillaan ja hänen viimeinen toiveensa olisi nähdä minut bändissä ja kaikki pystyvät jättämään menneet erimielisyydet taakseen, niin kyllä, sitten niin tapahtukoon. Mutta tuskin kukaan tulee muuten vaan kyselemään että ”hei Ron, lähdetkö kiertueelle?”, Thal toteaa.

– En usko että he tulevat kyselemään perääni enkä tiedä lähtisinkö, koska olin niin loppuunpalanut ja minun piti jatkaa eteenpäin terveyteni vuoksi. En ollut onnellinen ja loppuvaiheessa bändissä oleminen oli minulle enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Olin todella surkeana, minun oli pakko päästä pois. Minun oli saatava jälleen luoda uutta ja tuntea eläväni, mitä ei siinä bändissä tapahtunut. Lopulta näiden kahden maailman välillä tasapainottelusta tuli liian vaikeaa. Ja siihen en halua enää palata.

– En halua taantua sellaiseksi ihmiseksi mikä olin, kun lähdin bändistä. Olin vihainen, katkera ja turhautunut, emmekä eronneet kovin hyvissä merkeissä. Mutta toisaalta, koskaan ei kannata sanoa ei koskaan.

Kaikesta tästä huolimatta Thal löytää myös hienoja ja lämpimiä hetkiä ja muistoja kahdeksan vuoden Guns N’ Roses -pestistään. Thalin mukaan bändissä olemisessa oli ylä- ja alamäkensä aivan kuten elämässä normaalistikin on.

– Oli haasteita, oli hauskoja ja hyviä aikoja, oli vaikeita aikoja – yksi asia joka saa minut aina hymyilemään, ovat kaikki ne fanit joista on tullut ystäviä. Oli hienoa olla osa jotain, mikä koskettaa niin monia.

Lisää luettavaa