Kurt Cobain vieraili kerran Aerosmithin takahuoneessa – Joe Perry muistelee, mitä mieltä Nirvana-pomo oli Bostonin rokkilegendoista

18.6.2023 17:20

Kurt Cobain mullisti Nirvanan kanssa koko rockmusiikin kentän 90-luvun alussa, eikä juuri kaihtanut kertoa mielipiteitään edeltäjistään julkisesti, olivatpa ne sitten positiivisia tai negatiivisia.

Aerosmith-kitaristi Joe Perry muisteli Classic Rockin haastattelussa, kuinka Cobain piipahti kerran yhtyeen backstagella. Vierailulla kävi ilmi, että Nirvana-pomo oli kova Bostonin rokkilegendojen fani.

”Hän oli aika hiljainen. Hän halusi vain hengailla”, Perry muistelee. ”Hän tuli pukuhuoneeseen Courtneyn [Love] kanssa ja istuskeli kanssamme. Hän oli ihan normaali tyyppi. Kun hän meni käymään vessassa, Courtney – joka oli kova puhumaan – sanoi: ’Hän rakastaa teitä. Hän ei tykkää juuri kenestäkään, mutta teitä hän rakastaa.’ Kunnioitin [Cobainia] suuresti. Hän oli hämmästyttävä lauluntekijä ja esiintyjä, ja hänen mielipiteensä oli hienoa kuulla.”

Perryn mielestä ajatus siitä, että uuden sukupolven muusikkojen tulisi ottaa etäisyyttä edeltäjiinsä on peräisin enemmän levy-yhtiöiltä kuin artisteilta itseltään. Kitaristi muisteleekin, kuinka meni kerran katsomaan Foo Fightersia ja sai kutsun huoneeseen, jossa bändi lämmitteli.

”Heillä oli kaikki soittimet valmiina jotta he saattoivat jammailla”, Perry kertoo, ”ja he osasivat kaikki Aerosmithin biisit kylmiltään. En voinut uskoa sitä, se vähän jopa hävetti. He vetivät biisejä joita en ollut soittanut 30 vuoteen. Se ei ollut mitään fuulaa, he olivat faneja, mutta se, että he osasivat soittaa ne biisit ja riffit tuosta noin vain, oli vähän että: ’Jumankekka!'”

Lisää luettavaa