Kurt Cobainin perikunta kritisoi jyrkästi Nirvana-nokkamiehen viimeisistä päivistä kertovaa oopperaa

Lontoon Royal Opera Housessa esitetty ooppera pohjautuu Gus Van Santin Last Days -elokuvaan.
24.10.2022 18:13

Lontoon Royal Opera Housessa sai lokakuun alussa kantaesityksensä Last Days -ooppera, joka pohjautuu Gus Van Santin ohjaamaan samannimiseen elokuvaan vuodelta 2005. Elokuva on fiktiivinen kuvaus Blake-nimisen rocktähden viimeisistä päivistä ja sen tarina on saanut vahvasti vaikutteita Nirvana-nokkamies Kurt Cobainista ja tämän traagisesta kohtalosta. Jopa tarinan päähahmo Blake muistuttaa ulkonäöltään kovasti Cobainia.

Nyt Cobainin perikunta on julkaissut tiedotteen, jossa se kritisoi ja tuomitsee jyrkästi oopperasovituksen rahastuksena. Perikunnan mukaan se on tehty ilman heidän suostumustaan.

”Aivan kuten elokuva, myös tämä esitys on luvaton yritys hyötyä siitä lyhyestä tapaamisesta, jonka Kurt ja Gus Van Sant pitivät. Tätä yhtä tapaamista on käytetty hyväksi nyt yli 30 vuotta ja liika on liika”, Consequence of Soundin julkaisemassa tiedotteessa todetaan.

Royal Opera House on vastannut perikunnan kritiikkiin ja kiistää, että esitys olisi tehty millään lailla luvatta.

Last Days pohjautuu Gus Van Santin kulttielokuvaan. Se on fiktiivinen kuvaus ja se on toteutettu Gus Van Santin ja HBO:n luvalla”, oopperatalosta vastataan.

Lisää luettavaa