Miksi Lamb Of God lähti häntä koipien välissä eurokiertueelta? Rumpali paljastaa taustoja

13.1.2016 20:29

Amerikkalaiskopla Lamb Of Godin Euroopan-kiertue jäi viime marraskuussa kesken, kun yhtye lähti kotiin Pariisissa tapahtuneen terrori-iskun seurauksena.

Yhtyeen piti esiintyä Hollannin Tilburgissa Children Of Bodomin kanssa, mutta keikka peruttiin yllättäen. Seuraavaksi Lamb Of God ilmoitti jättävänsä koko rundin kesken.

Vielä muutamia päiviä aikaisemmin laulaja Randy Blythe vakuutti ihan lavalta käsin, ettei Lamb Of God ”antaudu” terrorismin edessä. Kun yhtye sitten kuitenkin perui kiertueen, paskaa lensikin orkesterin suuntaan aika huolella.

– Ensin terroristit iskivät Pariisissa. Muutamia päiviä myöhemmin soitimme Saksassa ja läheisellä stadionilla todettiin terroriuhka, aloittaa rumpali Chris Adler.

– Sitten jatkoimme matkaa Tilburgiin. Turvamiehet kertoivat meille kahden tuntemattoman miehen kuvanneen bussejamme ja rekkojamme backstagen tuntumassa. Kun heiltä mentiin kysymään asiasta, he olivat pinkoneet pakoon.

– Me emme olleet peloissamme, mutta aloimme pohtia, että mikäli jotakin tapahtuu, se on meidän syymme. Bändi pääsee todennäköisesti pakoon hyökkääjiä, mutta entä yleisö ja oma henkilökuntamme? Jos olisime soittaneet ja jotakin ikävää olisi tapahtunut, emme olisi koskaan antaneet sitä itsellemme anteeksi.

Yhtyeen nimi oli myös osaltaan perumispäätöksen takana.

– Pariisissa hyökättiin Eagles Of Death Metal -nimisen yhtyeen keikalle. Jos bändin nimi on Lamb Of God  niin sehän on aivan selvää, että saatamme olla hyökkäyksen kohde. Ryhdyimme todella miettimään, onko tämän nimisen orkesterin viisasta jatkaa kiertuetta juuri nyt?

Lisää luettavaa