Lamb of Godin Randy Blythe kommentoi pitkästi yhdeksän kuolonuhria vaatinutta konserttiturmaa

15.11.2021 09:01

Randy Blythe halusi sanoa viikonloppuna muutaman sanasen maailmaa järkyttäneestä Houstonin konserttitapaturmasta. Blythe kirjoitti Instagramiin pitkän viestin, jossa tarjotaan ihan käytännön ehdotuksia siihen, miten vastaavat turmat voitaisiin välttää tulevaisuudessa.

Blythe itsekin on ollut otsikoissa samankaltaisen kohun tiimoilta, kun innokas fani kuoli Tšekissä Lamb of Godin konsertissa vuonna 2010. Blythe tuuppasi stagelle tunkeutuneen katsojan alas lavalta, jolloin tämä löi päänsä ja kuoli saamiinsa vammoihin. Myöhemmin oikeus katsoi, että Blythe oli moraalisesti mutta ei rikosoikeudellisesti vastuussa katsojan kuolemasta, ja hänet vapautettiin syytteistä.

Blythe kirjoittaa, ettei halua analysoida liikaa Astroworldin tapahtumia, mutta huomauttaa, että festivaalissa meni todella moni asia pieleen. Loppujen lopuksi katseet kääntyvät kuitenkin esiintyjään.

”Minusta vastuu jää lopulta sille kaverille, jolla on mikrofoni käsissään”, Blythe kirjoittaa suurin kirjaimin.

”Kaikki minun tarinani tuntevat tietävät, että minulla on henkilökohtaisia kokemuksia siitä, mitä tapahtuu, kun hallinnasta riistäytynyttä keikkaa ei keskeytetä. Kannan niitä kokemuksia mukanani hautaan asti. Koen velvollisuudekseni vaatia turvallisempia keikkoja, joten tässä on joitain asioita.”

Blythe kirjoittaa, että esiintyjän voi olla vaikea hahmottaa, millainen tilanne katsomossa on, kun yleisö velloo, musiikki pauhaa ja valot paistavat silmiin. Yksittäisten katsojien huudot konsertin keskeyttämiseksi eivät tuota tulosta, koska meteli on niin kova, eikä epämääräinen käsien viittilöiminen auta sen enempää. Siksi Blythe ehdottaa selkeää käsimerkkiä, joka viestisi esiintyjälle, että jotain on pielessä.

”On kaksi merkkiä, jotka olen itse nähnyt lavalta käsin viestinä siitä, että joku on loukkaantunut. Ne nähtyämme olemme lopettaneet soiton välittömästi. Yksi on sellainen, että käsiä pidetään X-muodostelmassa pään päällä. Se on melko yleisesti käytetty seis-merkki. Toinen on urheilukentältä tuttu aikalisä-merkki.”

Jos useampi henkilö näyttäisi näitä yleisössä yhtaikaa, voisi esiintyjä nähdä nopeasti, että keikka täytyy keskeyttää. Ei sinänsä huono idea. Lopuksi Blythe sanoo vielä sen ilmeisimmän asian:

”Jos yleisössä joku kaatuu, nostakaa hänet ylös. Niin asiat hoidetaan meidän yhteisössämme.”

Lue Blythen alkuperäinen viesti alta:

Lisää luettavaa