Lehti: Tom Pettyn leski ja tyttäret riidoissa – Vääntävät kättä perinnöstä ja julkaisemattomasta musiikista

TMZ:n mukaan riita-asia on viety oikeusasteelle saakka.

NME kertoo, että vuonna 2017 reseptilääkkeiden tahattomaan yliannostuksen menehtyneen Tom Pettyn leski sekä tämän tyttäret aiemmasta avioliitosta ovat ajautuneet rumaan riitaan ja taittamaan peistä muusikon perinnöstä sekä julkaisemattomasta musiikista. Asiasta uutisoi ensimmäisenä TMZ.

Lehden käsiinsä saamien oikeusasiakirjojen mukaan Pettyn leski Dana York syyttää Adria ja Annakim Pettyä The Heartbreakers -yhtyeen jäsenten ja hänen häirinnästä sekä kahden kappaleen julkaisun estämisestä. Yorkin mukaan erityisesti Adria on hyökännyt erittäin aggressiivisesti eri tahoja kohtaan ”ilman järkevää syytä”, minkä vuoksi tyttärien kanssa on mahdotonta hoitaa kuolinpesän asioita. Tästä syystä leski haluaa tyttärien päätäntävallan pois tuomarin päätöksellä.

”En kestä sitä, että koko elämäni raiskataan, minut ja isäni halveksitaan ja saatetaan häpeään ja ympärilläni on itsekkäitä, epäluotettavia ihmisiä ja huumeaddikteja”, Adrian väitetään kirjoittaneen The Heartbreakersin Benmont Tenchille ja Mike Campbellille osoitetussa sähköpostissa.

TMZ:n mukaan Adria on kuitenkin jättänyt perintötuomioistuimeen vastakanteen, jossa todetaan Danan sivuuttaneen kaksi Tom Pettyn testamentissa määrättyä kohtaa. Adrian mukaan isänsä testamentissa annetaan tyttärille yhtäläiset oikeudet kuolinpesään kuin Danalla. Lisäksi muusikko oli vaatinut, että hänen ”taiteellinen omaisuus” siirretään pois Tom Pettyn säätiöltä erilliselle yhtiölle, jota Dana, Adria ja Annakim yhdessä pyörittäisivät. Adrian kanteen mukaan näin ei ole tehty ja hän vaatii tuomaria pakottamaan Danan toimimaan testamentin mukaan.

Ikäviä hommia nämä. Toivottavasti osapuolet pystyvät kuitenkin vielä löytämään yhteisen sävelen.