Ainutlaatuista herkkua Lordi-faneille: ExtraLordinary-näyttely avaa ovensa perjantaina Helsingissä

Taivasteltavana verrattain massiivinen kavalkadi yhtyeen käyttämiä visuaaleja vuosien varrelta.
14.6.2016 17:28

Kahdeksannen studioalbuminsa syyskuiseen julkaisuun parhaillaan valmistautuva Lordi on aina ollut visuaalinen yhtye mitä ilmeisimmällä tavalla. Yhtyeen kosmeettista puolta arvostaville on luvassa todellista herkkua tämän viikon perjantaista alkaen, kun ExtraLordinary-niminen näyttely avaa ovensa Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevan Weird Antiquesin tiloissa.

ExtraLordinaryssa tulevat olemaan esillä paitsi lähes kaikki Lordi-nimisen orkesterin vuosien varrella käyttämät esiintymisasut ja maskit, myös valtaosa bändin historiansa aikana kiertueillaan hyödyntämistä lavasteista ja erikoisefekteistä.

Pientä osviittaa ihmeteltäviksi tuotujen tavaroiden määrästä tarjonnee se fakta, että pelkästään erilaisia esiintymisasuja löytyy näyttelystä yli kaksikymmentä kappaletta. Lisäksi ihasteltavissa on muun muassa yhtyeen musiikkivideoissa ja Dark Floors -elokuvassa (2008) käytettyä materiaalia sekä vuoden 2008 Deadache-albumin kiertueen sairaalarekvisiitta koko komeuteensa pystytettynä. Mahdollista on tarkastaa myös Lordin vuonna 2006 pokkaama Euroviisujen voittopysti samoin kuin tiirailla samalta ajalta peräisin olevaa behind the scenes -aineistoa.

Ja jotteivät herkut vallan kesken loppuisi: nähtävissä on myös Mr. Lordin maalauksia ja piirustuksia – kaikkien Lordi-pitkäsoittojen alkuperäiset kansimaalaukset luonnollisesti mukaan luettuina.

ExtraLordinary on avoinna yleisölle 5 euron pääsymaksua vastaan keskiviikkoisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12–18 aina elokuun 13. päivään saakka osoitteessa Tyynenmerenkatu 6.

Timo Isoahon taannoin laatiman The Arockalypse -albumin (2006) kymmenvuotiskatsauksen pariin pääset suuntaamaan tästä.

Lisää luettavaa