Lou Reed työskenteli massiivisen projektin parissa vain kuukausia ennen kuolemaansa – 16 levyn boksi julkaistaan syksyllä

18.5.2016 12:24

Lou Reed menehtyi 27. lokakuuta 2013. Ennen kuolemaansa Reedillä oli työn alla massiivinen projekti, nimittäin RCA ja Arista Recordsin julkaisemien sooloalbumiensa uudelleenmasteroiminen.

Nyt tuo 16 albumia kattava massiivinen boksi The RCA & Arista Album Collection julkaistaan lähes tasan kolme vuotta Reedin kuoleman jälkeen 7. lokakuuta. Paketti sisältää kaikki Reedin studioalbumit vuodesta 1972 vuoteen 1982 sekä livealbumit Rock ’n’ Roll Animal ja Take No Prisoners. 17 CD:n boksin mukana tulee myös 80-sivuinen kirja, joka sisältää harvoin nähtyjä haastatteluja ja kuvataidetta.

– Kokoelma oli Reedin viimeinen projekti. Jokainen, joka oli läsnä tuohon aikaan sai kokea jotain todella kaunista, kun Lou eli uudelleen koko tuon ajan urastaan, innokkaasti löytäen uudelleen kaikki ne yksityiskohdat, joita hän ei ollut kuullut vuosiin, kuvailee tuottaja Hal Willner kirjan esipuheessa.

Reedin leski Laurie Anderson kiittää levy-yhtiö Sonya boksin julkaisemisesta ja lupaa kaikkien Reedin musiikin ystävien rakastavan julkaisua.

– Lou oli todella analyyttinen ja terävän kriittinen. Nuo haastattelukatkelmat tuovat esille hänen kieron huumorintajunsa, avokätisyytensä ja tavan katsella maailmaa ja musiikkia, Anderson kuvailee.

 

Lisää luettavaa