Lyijykomppania tarjoaa ahneutta, röyhkeyttä ja typeryyttä – Tarkista uusi kappale nyt!

Koska Suomi kipristelee kesän (toistaiseksi) kuumimman päivän kourissa, tarjoamme sen kunniaksi sopivan viileitä ja viilentäviä tunnelmia suoraan Lyijykomppanian tehtaalta.

Hieman alempana nimittäin pääsee upouuden A R T -kappaleen tunnelmiin. Biisin nimi tulee sanoista ”ahneus, röyhkeys, typeryys”, ja tekstittäjä Esa Moilanen kertoo aiheesta seuraavalla tavalla:

Harmaita säveliä -albumilla (2005) julkaistu biisi Antti Kaitainen oli jossain mielessä jatko-osa vuonna 1996 ilmestyneen Viimeinen voitelu -albumin tunnelmille. Kai tuolloin Voitelua tehdessä jäi ”sielullisia velkoja”…

– Minun piti kuitenkin tiivistää Antti Kaitaisen tarinaa, jotta se ”mahtuisi” yhteen biisiin, ja päätin tuolloin jättää sanoituksesta alkuosan kokonaan pois. Asia on kaivellut minua vuosien mittaan, ja päätin kirjoittaa ulos nyt tämän alkuosankin… Kun päätös syntyi, meillä oli periaatteessa kaikki seuraavan, ensi vuonna ilmestyvän albumin demot musiikin puolesta kasassa, mutta yksikään aihio ei tuntunut istuvan A R T -sanoitukseen. Onneksi Lemmy (basisti Lindström) ratkaisi ongelman, ja sävelsi uuden biisin.

A R T -lyriikoissa eksyin taas lempimetsääni: hankaliin, monitulkintaisiin allegorioihin. Näinhän asian laita oli muun muassa Viimeisen voitelun ja Antti Kaitaisen kohdallakin. Yritän uudessa sanoituksessa kuvata yksilön kannalta hankalia, mutta niin kovin meitä hallitsevia asioita, tässä tapauksessa ahneutta, röyhkeyttä ja typeryyttä, osana Antin tarinaa.

A R T on toinen singlelohkaisu myöhemmin ilmestyvältä uudelta pitkäsoitolta. Ensinsingle Yksinäisen tähden harhailijahan oli Soundin ennakkokuuntelussa jo hieman aikaisemmin – lisää aiheesta täällä.

– Vaikka Yksinäisen tähden harhailija on toisaalta ”hauska” tarina juopottelusta, ja erään fanikommentin mukaan jonkinlainen Jaloviinamiehen päivitys 2000-luvulle, on Harhailijallakin kääntöpuolensa: siinä kuvataan (suomalaisen miehen) yksinäisyyttä, alkoholismia, sosiaalisten taitojen puutetta ja neuvottomuutta ratkaista oman elämän ongelmia.

Lyijykomppania aktivoituu myös keikoille seuraavan aikataulun mukaan:

08.06. Kaapelirock, Laukaanhovi
15.06. Hummeripoika, Haukivuori
29.06. Oldtimer Run 2019 -jatkot, Mikkeli
12.07. Suistoklubi, Hämeenlinna

Ja sitten uutta Lyijykomppaniaa: