M – Maagista musiikkia mystisellä musiikkivideolla

Kuka onkaan tuo mystinen M? Ensinäytössä harvinaisen vahvatunnelmainen Kaarina-kappale videoineen.
22.3.2017 12:30

M on toiseen singleen ehtinyt artistitulokas, jonka musiikissa on maagisen vahva ja hyvin omalaatuinen tunnelma. M-artistinimen takaa löytyy Kuhmosta lähtenyt ja nykyään Lahdessa asuva muusikko ja näyttelijä Minja Koski. Persoonallisen tulokkaan debyyttialbumi ilmestyy syksyllä.

M:n kappaleet säveltää ja sanoittaa Minja. Tuotannosta ja ohjelmoinnista vastaa Miikka Ahlman ja muut muusikot ovat Simo Saukkola, Jussi-Pekka Parviainen ja Aleksi Kaufmann. Juuri valmistunut musiikkivideo löytyy haastattelun jälkeen.

Minja vastaili Soundin kysymyksiin:

Singlesi ovat olleet omakustanteinta, onko tilanne sama myös albumin osalta? Jos on, niin oletko yrittänyt metsästää levy-yhtiötä vai halunnut tietoisesti tehdä omin voimin?

– Olen halunnut tietoisesti tehdä itse, jottei synny näkemysristiriitoja mahdollisten kaupallisten käsitysten kanssa. Sellaisille ei näin valmistusvaiheessa ole sijaa. Mutta muutamat keskusteluyhteydet varsinaista albumijulkaisua ajatellen on avattu.

Kuinka kauan olet tehnyt musiikkia ja miksi juuri nyt on aika julkaista debyyttialbumi?

– Ekat laulut tein muun tekemisen puutteessa jo kolmevuotiaana, kasetille improvisoiden (todistusaineistoa löytyy täältä). Jäsennellymmin olen musaa tehnyt nyt noin kymmenen vuotta. Olen tehnyt sitä aika paljon teatteriin, koska niissä piireissä on tullut luuhattua. Albumin teko on ollut kuitenkin jo pidempään mielessä ja päätin ottaa sille nyt aikaa ja tehdä vähemmän muuta.

Millä instrumentilla sävellät laulusi ja millaisessa muodossa esittelet ne tuottajallesi ja yhtyeellesi? Onko sinulla jo siinä vaiheessa selkeä kuva laulun lopullisesta olomuodosta?

– Teen kappaleet pianolla, jotka äänitän Zoomilla ja lähetän tuottajalle, minkä jälkeen puhumme, puhumme ja puhumme ja alamme testailla asioita yhdessä. Ajatus biisin takana on sitä ensimmäisessä vaiheessa työstäessäni varsin selkeä. Tuotannossa sitten etsitään keinoja paitsi sen, myös muiden työn edetessä pikkuhiljaa paljastuvien sävyjen toteuttamiseksi. Työ tekijäänsä opettaa -mentaliteetilla.

VIDEO – M: Kaarina

(Ohjaus ja kuvaus: Minja Koski, Miikka Ahlman. Leikkaus: Sami Sänpäkkilä)

M keikalla:

24.3. Lepakkomies, Helsinki (+Tuula Amberla)
8.4. Telakka, Tampere (+Delay Trees)
11.4. Korjaamo, Helsinki (+Frida Hyvönen)
15.4. Brummi, Rauma (+Syntetisaattoriorkesteri Galaxi)
17.5. Tenho, Helsinki (+Nuori Hannes & Pastori + Hukka)

M Facebookissa

Kotisivut

Lisää luettavaa