Madonna kommentoi ensimmäistä kertaa kohuttua Euroviisuesiintymistään – ”En aio vaieta jonkun poliittisen agendan vuoksi”

Madonna ja Maluma esiintyivät Billboard Music Awardseissa toukokuun alussa.

Popsuuruuden esiintymistä ei ole vielä vahvistettu.

60-vuotias popikoni Madonna osaa edelleen kohauttaa ja herättää keskustelua. Viime päivinä vettä myllyyn on heittänyt laulajan suunniteltu väliaikashow ensi lauantain Euroviisu-laulukilpailun finaalissa.

Euroviisut järjestetään tänä vuonna Israelissa, minkä vuoksi monia kisailijoita on vaadittu boikotoimaan tapahtumaa maan palestiinalaisia kohtaan harjoittaman rotusyrjinnän vuoksi. Muun muassa Pink Floyd -muusikko Roger Waters, joka on yksi äänekkäimmistä Israelin kulttuuriboikottiliikkeen puhemiehistä, on kehoittanut kaikkia esiintyjiä Madonna mukaan lukien tutustumaan YK:n ihmisoikeusjulistukseen ja boikotoimaan kisaa.

”Jotkut kollegat, jotka ovat hiljattain esiintyneet Israelissa, sanovat, että he rakentavat siltoja ja edistävät rauhaa. Hevonkukkua. Israelissa esiintyminen on tuottoisa keikka, mutta se normalisoi valtausta, apartheidia, etnistä puhdistamista, lasten vangitsemista, aseettomien mielenosoittajien teloittamista ja niin edelleen”, Waters kirjoittaa.

14. kesäkuuta uuden Madame X -levynsä julkaiseva Madonna on nyt kommentoinut ensimmäistä kertaa kohuesiintymistään julkisuudessa ja kertoo Reuters-lehdelle olevansa pelkästään rauhan asialla.

”En aio vaieta jonkun poliittisen agendan vuoksi enkä koskaan lakkaa puhumasta ihmisoikeusrikkomuksia vastaan, olin sitten missä päin maailmaa tahansa”, Madonna kuittaa.

”Sydämeni särkyy joka kerta, kun kuulen alueella henkensä menettäneistä viattomista ihmisistä ja väkivallasta, joka edesauttaa tästä ikiaikaisesta konfliktista hyötyvien poliittisia tavoitteita. Toivon ja rukoilen, että saamme tämän kamalan kierteen pian katkaistua ja luotua polkua kohti rauhaa.”

BBC:n mukaan popsuuruuden Euroviisuesiintyminen ei ole vielä kuitenkaan kiveen hakattu, sillä järjestäjien mukaan Madonna ei ole vielä allekirjoittanut esiintymissopimusta. Madonnan edustajat tiedottivat esiintymisestä huhtikuussa, mutta järjestäjien mukaan mitään ei ole vielä varmistettu.

”Meillä on artisti, joka haluaisi esiintyä Euroviisuissa ja jonka me mielellämme toivottaisimme tervetulleeksi lavallemme, mutta meidän täytyy lyödä kehykset lukkoon. Käymme yhä neuvotteluja, jotka ovat loppusuoralla, mutta mikäli emme saa allekirjoitettua sopimusta tällä viikolla, hän ei tule nousemaan lavalle”, Euroopan yleisradiounionin edustaja Jon Ola Sand kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Euroovisut alkavat tänään tiistaina kello 22 ensimmäisellä semifinaalikierroksella, jossa ovat mukana myös Suomen edustajat Darude ja Sebastian Rejman. Toinen semifinaali käydään torstaina 16. toukokuuta ja finaali tosiaan lauantaina 18. toukokuuta kello 22 alkaen. Laulukilpailua voi seurata Yleltä.