Mahtuvatko Judas Priest ja ex-kitaristi K. K. Downing samalle lavalle Rock & Roll Hall of Fame -gaalassa? Rob Halford kommentoi

8.5.2022 21:05

Aina siitä saakka, kun saimme kuulla Judas Priestin pääsevän viimein Rock and Roll Hall of Fameen, monet ovat pohtineet voisiko riitaisasti yhtyeestä eronnut K. K. Downing esiintyä gaalassa entisten kumppaneidensa kanssa.

Kunniagalleriaan nimensä yhtyeestä saavat Rob Halford, Ian Hill, Glenn Tipton ja Scott Travis yhdessä entisten jäsenten Downingin, Les Binksin ja edesmenneen rumpali Dave Hollandin kanssa.

Halford toteaa Rolling Stonen haastattelussa kunnianosoituksen menevän kaikesta huolimatta aivan oikeille henkilöille.

”Ehdottomasti”, laulaja toteaa. ”Kaikki kohdat on ruksattu mitä tulee siihen, kuinka kauan joku on ollut mukana, ja mitä kaikkea muuta. Kuka ikinä onkaan liitetty tai liittynyt Judas Priestiin on täyttänyt roolinsa. Mielestäni se tapa jolla muusikot on valittu, on ollut täysin oikea.”

Entisten jäsenten Downingin ja Binksin kanssa seremoniassa esiintyminen ei tuottaisi Halfordille minkäänlaista ongelmaa.

”Ehdottomasti. Kuten olen sanonut aiemminkin, kaikki tielle tuleva täytyy sysätä sivuun”, mies sanoo. ”Kaikki emotionaalinen sotku saa väistyä ja meidän tulee juhlistaa tätä hienoa tapahtumaa. Jos emme tee sitä ja vain poistumme rakennuksesta, parin vuoden päästä ihmettelemme: ’Mitä helvettiä? Miksi emme tehneet sitä?’ Kyse on vain muutamasta tunnista, mutta ne tulevat säilymään ikuisesti.”

”Olemme nähneet saman jutun kerta toisensa jälkeen Rock Halliin liittyen. ’Hän tulee, hän ei, miksi hän ei ole tulossa? Hän sanoi tätä ja hän taas tuota.’ Kaikkea tätä draamaa”, Halford jatkaa. ”Musiikilla on väliä. Kyse on musiikista. Kyse on Rock And Roll Hall Of Fame -nimityksestä.”

Priest vastaanottaa 5. marraskuuta Los Angelesin Microsoft Theaterissa järjestettävässä gaalassa Musical Excellence Awardin. Esiintyjägalleriaan saavat nimensä puolestaan Eminem, Dolly Parton,  Duran Duran, Lionel Richie, Pat Benatar, Eurythmics ja Carly Simon.

Lisää luettavaa