Malcolm Young, muutama paketillinen ilotulitteita ja Loch Nessin hirviö – Brian Johnson muistelee 80-luvun alun villiä Skotlannin-reissua

Brian Johsonin ja Malcolm Youngin hirviönmetsästysreissu olisi epäilemättä ollut melkoisen hupaisan näköistä toimintaa sivusta seurattuna.
26.11.2017 19:20

Entinen AC/DC-solisti Brian Johnson muisteli viime viikonloppuna edesmennyttä rytmikitaristi Malcolm Youngia Rolling Stonelle. Yhdeksi mielenkiintoisimmista miehen jakamista tarinoista kohosi ehdottomasti herrojen yhteinen reissu Loch Nessille 80-luvun alussa.

”Vuonna 1982 tai -82 Malcolm sanoi: ’Mennään Loch Nessille. Katsotaan löydämmekö sen hirviön.'”, Johnson muistelee. ”Varasimme hotellin aivan Lochin kupeesta, kävimme päivällisellä ja, olimme ottaneet muutamat sorbetit, kävelimme järvelle kun kysyin Malcolmilta: ’Mitä sinulla on oikein mukana?’ Hän vastasi: ’Muutama laatikko ilotulitteita.’ Kysyin, että mitä varten ja hän sanoi: ’Noh, yritämme kiinnittää hirviön huomion räjäyttämällä ne.’ Sanoin: ’Ai, sehän on helvetin hyvä idea.'”

”Kävelimme suoraan veteen – emme ottaneet edes kenkiämme pois – ja siellä me kikattelimme yrittäessämme sytyttää tulitteita. Kaikki kastuivat läpimäräksi ja niin edelleen. Luulimme tietenkin nähneemme hirviön, mutta emme olleet varmoja.”

Muualla haastattelussa Johnson summasi Youngin merkityksen äänekkäälle rytmimusiikille tyhjentävästi: ”Malcolm antoi rock n’n rollille nyrkin. Hän antoi sille potkun persuuksille.” Tästä on paha olla eri mieltä.

Voit lukea Johnsonin muistelot kokonaisuudessaan täältä.

Lisää luettavaa