Marilyn Mansonin hyväksikäyttösyytteitä sivuava dokumentti Evan Rachel Woodista tulossa ensiesitykseen filmifestivaaleilla

Kaksiosainen dokkarielokuva tulee myöhemmin HBO-suoratoistopalveluun.
13.1.2022 13:45

Sundancen filmifestivaalit vietetään tänä vuonna virtuaalisesti 20.-30. tammikuuta. Ohjelmistossa on muun muassa ensiesitys Phoenix Rising -dokumentista, joka käsittelee näyttelijä Evan Rachel Woodia, tämän uraa ja toimia aktivistina sekä tämän kokemaa seksuaalista hyväksikäyttöä. Kaksi vuotta työn alla olleen dokumentin on ohjannut Oscar- ja Emmy-ehdokkuuksia saanut Amy Berg (Deliver Us From Evil, West Of Memphis, Janis: Little Girl Blue).

Evan Rachel Wood kertoi hyväksikäyttökokemuksistaan ensimmäisen kerran jo useampi vuosi sitten, mutta helmikuussa 2021 hän nimesi hyväksikäyttäjäkseen muusikko Marilyn Mansonin, jonka kanssa tämä seurusteli 2007-2010. Woodin julkitulon jälkeen useat Mansonin entiset kumppanit ovat myös kertoneet kokeneensa hyväksikäyttöä ja väkivaltaisuuksia muusikon toimesta. Mansonia vastaan on nostettu tapausten johdosta myös useampia syytteitä. Manson on kiistänyt järjestäen kaikki syytökset.

”Dokumentissa ei ollut kyse Marilyn Mansonista ja hänen maailmastaan. Tässä oli kyse Erin Brockivichin kaltaisesta tarinasta. Olimme kertomassa voimaannuttavaa tarinaa, josta kuka tahansa vastaavaan tilanteeseen ajautunut nainen tai mies voi saada voimavaroja. Se oli tarkoituksemme – kunnes [Wood] päätti tuoda hänen nimensä julki”, ohjaaja Berg kertoo dokumentin taustoista.

Phoenix Rising -dokumentin ensimmäinen osa esitetään Sundancessa 24. tammikuuta ja uudelleen seuraavana päivänä. Kaksiosaisen dokumentin molemmat osat tulevat myöhemmin HBO-suoratoistopalveluun katsottavaksi.

Sundancen filmifestivaalin ohjelmistoon kuuluu lisäksi muun muassa Kanye West -dokumenttitrilogian ensimmäinen osa, New Yorkin uuden vuosituhannen alun rockskeneen keskittyvä Meet Me In The Bathroom, Sinéad O’Connor -dokumentti Nothing Compares sekä libanonilaisten naismuusikoiden thrash metal -yhtye Slave To Sirensista kertova Sirens-dokumentti.

 

Lisää luettavaa