Rolling Stone julkaisi laajan artikkelin Marilyn Mansonin hyväksikäyttötapauksista – Lukitsi uhrejaan äänieristettyyn koppiin, jahtasi kirveen kanssa ja viilteli veitsillä

Marilyn Manson.
Matt Baron / Shutterstock / All Over Press

Rolling Stone -lehti julkaisi yhdeksän kuukautta työn alla olleen raportin Mansonin väkivaltaisesta historiasta.

Kuluvan vuoden helmikuussa muusikko Brian Warnerin alias Marilyn Mansonin entinen kumppani Evan Rachel Wood kertoi joutuneensa Mansonin hyväksikäyttämäksi, raiskaamaksi, pahoinpitelemäksi ja aivopesemäksi 2000-luvun puolivälissä näyttelijän ollessa 18-vuotias. Woodin paljastuksen jälkeen julkisuuteen astui muitakin naisia, jotka kertoivat vastaavista kokemuksistaan Mansonin kanssa. Tapauksia vietiin myös oikeuteen – tähän päivään mennessä neljä naista on nostanut Mansonia kohtaan kanteita pahoinpitelystä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Manson ja tämän edustajat ovat kiistäneet kaikki syytökset järjestäen.

Nyt Rolling Stone -lehti on julkaissut pitkän ja laajan artikkelin, jossa käydään hyvinkin yksityiskohtaisesti läpi Mansonin historiaa ja syytteitä. Lehden artikkelia on työstettiin yhdeksän kuukauden ajan ja sitä varten haastateltiin 55 eri henkilöä ja käytiin läpi oikeuden pöytäkirjoja.

Artikkelissa muun muassa kuvaillaan, miten Manson oli vuokrannut asunnokseen entisen äänitysstudion, jonka äänieristetyn laulukopin tämä oli muuttanut ”pahojen tyttöjen huoneeksi”, jonne hän lukitsi naispuolisia uhrejaan tuntikausiksi. Mansonin kerrottiin tällä tavalla rankaisseen seurustelukumppanejaan pienistä ja mitättömistäkin ”rikkeistä”. Yksi Mansonia kohtaan syytöksiä esittäneistä naisista, malli-näyttelijä Ashley Morgan Smithline kertoo joutuneensa vaatekaupan sovituskopin kokoiseen huoneeseen toistuvasti.

”Aluksi hän puhui siitä tavalla, mikä sai sen tuntumaan coolilta. Lopulta se muuttui rangaistukseksi. Eikä kukaan kuullut mitään, vaikka olisin huutanut. Aluksi sitä vastaan taistelee ja siitä hän nauttii. Niinpä opin olemaan vastustelematta enkä antanut hänelle sitä, mitä hän halusi. Menin vain pääni sisällä johonkin muuhun paikkaan”, Smithline kertoo.

Toinen syytöksiä tehnyt nainen, muun muassa Game of Thrones -sarjasta tuttu näyttelijä Esmé Bianco kuvaili puolestaan eri tapoja, miten Manson häntä pahoinpiteli ja kidutti; Manson ei antanut hänen nukkua tai syödä, puri, viilteli, piiskasi ja antoi sähköiskuja ilman suostumusta ja raiskasi. Biancon mukaan Mansonilla olleen jatkuvasti raiskausfantasioita ja tämä puhui jo ensimmäisillä tapaamiskerroilla, miten hän aikoo raiskata Biancon. Biancon ja Mansonin kaksi vuotta kestänyt suhde päättyi, kun suuttunut laulaja jahtasi Biancoa kirveen kanssa ympäri asuntoaan ja hakkasi reikiä seiniin.

Mansonin myös kerrotaan osaavan manipuloida ihmisiä kuin jokin kultin johtaja ja osaavan myös kääntää lähipiirinsä ihmiset toisiaan vastaan. Myös huumeita oli koko ajan käsien ulottuvilla ja Manson käytti niitä myös itsekin.

”Kaikki hänen lähipiiristään tiesivät, että hän käytti noin ’kasipallon’ verran päivässä, joi absinttia ja nappaili erinäisiä pillereitä. Hän tarjosi kokaiinia kuin se olisi alkupalanaposteltavaa”, lehden lähteet kertovat.

Monet uhrit sanovat Rolling Stonen artikkelissa, että vaikka Mansonin käytös, naisvihamielisyys, päihdeongelmat ja järkyttävät tapaukset ovat olleet tiedossa, niistä on vaiettu ja hän on selvinnyt näin kauan ilman seurauksia, koska asiat on kuitattu hänen shokeeraavalla imagollaan. Useimmat Mansonin uhrit eivät myöskään uskalla puhua, koska pelkäävät liikaa. Bianco kertookin saaneensa tappouhkauksia laulajan faneilta sen jälkeen, kun toi tapaukset esille.

”Minun pitää vain uskoa siihen, että jos kukaan ei koskaan puhu näistä asioista, mikään ei muutu”, Bianco sanoo.

Lue Rolling Stonen koko artikkeli tästä.