Mark Zuckerbergin sisko versioi Twisted Sisterin hittiä mainostaakseen kryptovaluuttaa – Dee Snider harkitsee oikeustoimia

Sniderista Randi Zuckerbergin versio biisistä on lyhyesti ja ytimekkäästi "paska".
9.3.2022 09:39

Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin Randi-sisko on viime aikoina julkaissut musiikkivideoita kryptovaluuttaa promotoidakseen. Yhdellä näistä videoista Randi Zuckerberg laulaa Twisted Sisterin We’re Not Gonna Take It -megahittiä karaoketaustan päälle muokatuin sanoituksin kannustaen ihmisiä sijoittamaan kryptovaluuttaan. Tästähän ei Twisted Sister -laulaja Dee Snider ole todellakaan mielissään vaan on kuvaillut Zuckerbergin tulkintaa hyvin suorasukaisella tavalla.

”Tällä Randi Zuckerbergin paskalla on 2,5 miljoonaa katselukertaa ja minun uudella Stand-videolla vain 75 tuhatta. Mitä vittua?” Snider älähti Twitterissä.

Snider twiittasi myös, ettei todellakaan ole antanut hyväksyntäänsä Zuckerbergin versiolle, mutta ei välttämättä pysty sitä kieltämäänkään niin sanotun ”fair use” eli kohtuullisen käytön periaatteen vuoksi.

”Tiedoksi: jos joku laulaa Twisted Sisterin kappaletta, meillä ei ole siihen mitään kontrollia niin kauan kuin sitä ei käytetä kaupalliseen tarkoitukseen. Vaikka hän mainostaakin omia uskomuksiaan, tämä ei ole maksettu mainos vaan parodia.”

Hieman myöhemmin laulaja kuitenkin twiittasi konsultoineensa hänen ja yhtyeen asianajajia ja sanoi sittenkin harkitsevansa oikeustoimia Zuckerbergia vastaan.

”Näyttäisi siltä, ettei kappale kuulukaan kohtuullisen käytön kategoriaan vaikka aluksi niin luulimme. Voimme siis saada sen ajettua alas”, Snider kertoi.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Snider ja Twisted Sister ovat ryhtyneet oikeustoimiin kappaleen tiimoilta. Vuosi sitten Snider voitti We’re Not Gonna Take It -kappaletta vaalikampanjassaan käyttänyttä australialaispoliitikko Clive Palmeria vastaan nostamansa tekijänoikeusriidan ja Palmer joutui pulittamaan korvauksia 1,5 miljoonan Australian dollarin verran.

Vastavuoroisesti Snider on antanut useiden tahojen myös käyttää Twisted Sisterin ikonista anthemia omissa kampanjoissaan ja tarkoituksissaan. Snider esimerkiksi antoi siunauksensa sille, että ukrainalaiset ovat käyttäneet kappaletta ”sotahuutonaan” puolustautuessaan Venäjän hyökkäystä vastaan.

 

Lisää luettavaa