Axl Rose, Brian May ja muut tähdet kommentoivat Ukrainan sotaa – Dee Sniderin naseva viesti leviää kuin kulovalkea

1.3.2022 14:04

Taistelut Ukrainassa sen kuin jatkuvat, ja maailmalla nousee alati enemmän ääniä vastustamaan Venäjän hyökkäystä. Sama pätee myös rockpiireihin: koko ajan tulee musiikkikentällä julki uusia kannanottoja käynnissä olevaan murhenäytelmään, ja tähän mennessä kommentteja ovat antaneet ainakin Axl Rose, Brian May, Elton John, David Coverdale, Dee Snider ja Paul Stanley.

Brian May latasi Instagramiin kuvan Queenin Harkovan-keikalta vuodelta 2008 ja päivitteli, miten tilanne on muuttunut karmaisevasti toisenlaiseksi noiden onnellisempien hetkien jälkeen. ”Rukoilemme rauhaa teille, hyvät ystävät”, May kirjoittaa. Rose puolestaan kommentoi aihetta Twitterissä ytimekkääsi Ukrainan lipun kuvalla.

Paul Stanley kirjoittaa, miten on karmaisevaa, kun läntinen maailma jatkaa normielämää samalla, kun ukrainalaiset taistelevat hengestään ylivoimaa vastaan. ”Seuraamme reaaliajassa, miten perheitä tuhotaan ja maata moukaroidaan”, Stanley kirjoittaa. Samoilla linjoilla on myös Elton John: ”Ukrainalaiset eivät ansaitse tällaisen painajaisen keskelle joutumista”, laulaja toteaa Twitterissä.

Dee Snider näpäyttää myös länsimaiden oikeistopiirejä. Kun Twisted Sister -keulakuvalta tivattiin sosiaalisessa mediassa, miksi hän sallii We’re Not Gonna Take It -klassikon käytön Ukrianassa mutta ei länsimaiden koronarokotteita ja -rajoituksia vastustavissa mielenilmauksissa, vastaus oli napakka: ”Toisessa näistä käytetään kappaletta oikeutettuun taisteluun hirmuvaltaa vastaan, ja toisessa on kysymys pikkulapsista polkemassa jalkaansa epämukavuuksien vuoksi.”

Viesti on alkanut levitä somessa aika kiitettävää vauhtia, ja onhan tuo aika tyhjentävästi todettu. Lue artistien alkuperäiset viestit alta:

———————
Soundi osoittaa tukensa Ukrainalle ja tuomitsee Venäjän sotatoimet.
Linkin takaa löytyy lista lahjoituskohteista, jotka auttavat Ukrainan sodan uhreja:
https://linktr.ee/apuaukrainaan

Lisää luettavaa