Megadeth-kippari otti keikallaan vahvasti kantaa ”lääkebisneksen tyranniaa” ja maskipakkoa vastaan

16.9.2021 20:59

Vastikään 60-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Megadeth-laulaja-kitaristi Dave Mustaine ei ole vuosien varrella tunnetusti juuri piilotellut mielipiteitään – liittyivätpä ne sitten musiikkiin tai politiikkaan. Sama meno jatkui Megadethin esiintyessä keskiviikkona Lamb of Godin, Triviumin ja Hatebreedin kanssa (15.9.) Camdenissa New Jerseyssä.

Siinä missä Lamb of God -nokkamies Randy Blythe oli ennen kiertueen alkua kehottanut faneja saapumaan konsertteihin rokotettuina ja maskien kanssa, Mustaine osoitti omaavansa aiheeseen jokseenkin päinvastaisen katsantokannan. Mies puhui ennen Holy Wars… The Punishment Due -kappaleen esitystä yleisölle valloillaan olevasta ”koulujen ja lääkebisneksen tyranniasta” sekä maskipakosta.

”Haluan vain sanoa kuinka hienoa tämä on”, Mustaine sanoi. ”Katsokaa ympärillenne. Katsokaa oikealle ja vasemmalle, ja katsokaa kuinka upeaa tämä on. Olemme kaikki täällä yhdessä. Emme ole peloissamme, emmekä huuda muille, että ’Pitäkää niitä vitun maskeja.'”

”Se alkaa tämänkaltaisesta tunteesta, jota me parhaillaan rakentelemme”, mies jatkoi. ”Tunnemme yhdessä, tunnemme että joukossa on voimaa. Tunnemme olevamme voittamattomia. Ihmiset eivät voi pysäyttää meitä.”

”Se, mitä tällä hetkellä on meneillään, on tyranniaa”, Mustaine lisäsi. ”Tätä kutsutaan tyranniaksi. Tutkikaa asiaa kun pääsette kotiin. Tyrannia ei rajoitu pelkkään valtiojohtoon. Tyranniaa on tällä hetkellä kouluissa ja lääkebisneksessä.”

”Meillä on valta, erityisesti meillä… heavy metal -fanit, meillä on valta muuttaa asioita”, Mustaine sanoi. ”Jos katsotte mitä Lähi-Idässä tällä hetkellä tapahtuu… Puhuin siitä jo kauan aikaa sitten tällä seuraavalla kappaleella; Holy Wars.”

Lisää luettavaa