Megadethistä potkut saanut basisti David Ellefson: ”Minut potkaistiin tien varteen”

Sami Lommi

Entinen Megadeth-basisti David Ellefson on avautunut yhtyeestä saamistaan potkuista The Jeremy White Podcastille.

Ellefson kertoo halunneensa tulla julkisuuteen heti potkuihinsa johtaneen seksikohun puhjettua hälveentääkseen huhuja ja aiheesta kiertäneitä vääriä tietoja.

”Sen takia otin asian esiin heti saman iltana kun se tuli julkiseksi”, Ellefson sanoo. ”Vaikka toinen puoli olikin toisella kannalla. Asianajajani sanoi, että ’Sinun pitäisi tehdä niin. Sinun pitäisi juosta luoteja vastaan, ottaa osumat, käsitellä asia ja nostaa kissa pöydälle.’ Niin teinkin. Se oli sillä selvä ja hoidettu alta pois. Sitten kun seuraavan päivänä toinen puoli alkoi julkistaa lausuntojaan, he heittivät lisää bensaa liekkeihin… Juuri se mitä he eivät halunneet tapahtuvan, tapahtui. Minä sain maksaa. Nyt en ole bändissä. Koitapa ottaa siitä selkoa.”

Haastattelija Jeremy White toteaa, että hän syyttää Megadeth-luotsi Dave Mustainea tilanteen eskaloimisesta tämän julkaistua lausunnon, jossa totesi Ellefsonin elämässä olleen ”asioita, jotka hän piti piilossa”. Ellefson on asiasta yhtä mieltä.

”Sataprosenttisesti. Se kaikki pohjautui pelkoon. Ei todellisuuteen. He sanoivat että kaikkia osapuolia kuultaisiin, mutta rehellisesti sanottuna ketään ei kuunneltu. Kävin prosessin läpi kahden viikon sisällä ja sanoin heille mitä oli meneillään, ja että ’Tämä on ihan hevonpaskaa.’ ja niin minä tein — tein osani. Tunnustin… minut napattiin piilokameraan; en voinut piiloutua siltä. Se täytyi vain tunnustaa. Ottaa osumat vastaan. Se oli nöyryyttävää. Pahoittelen. Mennään eteenpäin. Ja siinä se.”

”Vastustin [syytteitä]. Sanoin, että ’Tämä on hevonpaskaa.’ Ja silloin sanoin [Megadeth-leirille]: ’He heittivät kuvainnollisen molotovin cocktailin talooni ja se paloi poroksi. Voisitteko auttaa minua? Voitteko tukea minua? Apu olisi nyt tarpeen.’ Suoraan sanottuna minut potkaistiin tien varteen ja sain hoitaa asian yksinäni. Tilanne oli, että okei, nyt ainakin tiedämme missä kenenkin lojaliteetit ovat. Mennään eteenpäin.”

Kysyttäessä miksi Megadeth toimi kuten toimi, Ellefson ei osaa antaa vastausta.

”En tiedä varmasti, sillä en ole keskustellut asiasta sittemmin kenenkään kanssa. Mutta voin palata 20 vuotta sitten nostamaani oikeusjuttuun, kun en ollut yhtä mieltä katalogin remiksaamisesta — ne jutut varmasti vaikuttivat. Olen varma, että kyseessä oli pitkäaikainen pahansuopuus minua kohtaan ja tämä oli tilaisuus tasata tilit kanssani. Se on sellaista.”

Kuuntele haastattelu kokonaisuudessaan alta.