Melkoinen sotku se tästäkin sitten syntyi: Erotettu Fleetwood Mac -kitaristi hakee miljoonakorvauksia oikeusteitse

Lindsey Buckingham vuonna 2012
Steve Proctor / Wikimedia Commons CC4.0

Lindsey Buckinghamin mukaan Stevie Nicks on tämän potkujen takana.

Fleetwood Mac antoi yli 30 vuotta bändissä vaikuttaneelle kitaristi Lindsey Buckinghamille potkut viime keväänä juuri Amerikan-kiertueensa kynnyksellä. Buckingham vie riita-asian seuraavaksi oikeuteen: Billboard-lehti uutisoi kitaristin nostaneen yhtyettä vastaan kanteen aiheettomista potkuista, salaliitosta, sopimusrikkomuksesta ja taloudellisen haitan aiheuttamisesta.

Yhtye selitti Buckinghamin erottamista sillä, että kitaristi viivästytti kiertueen aloittamista eikä heille jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin lähteä tien päälle ilman häntä. Buckingham on myöntänyt toivoneensa kiertueen siirtämistä, jotta hän olisi saanut julkaistua soololevynsä, mutta sanoo kuitenkin taipuneensa bändin tahtoon ja aikatauluun.

Rolling Stone -lehdelle antamassaan haastattelussa Buckingham sanoo Stevie Nicksin vaatineen tämän erottamista. Buckinghamin mukaan Nicks olisi suuttunut kitaristin käyttäytymisestä yhtyeen MusiCares-esiintymisessä viime tammikuussa – Nicks väitti Buckinghamin muun muassa irvistelleen laulajan puheen aikana. Managerin mukaan Nicks oli jättänyt uhkavaatimuksen: joko hän lähte tai Buckingham erotetaan.

”Meillä on sisäpiirivitsi siitä, miten Stevie saattaa puhuessaan jauhaa todella pitkään. Ehkä irvistelin, ehkä en. Mutta kun katsoin Christinen [McVie, kosketinsoittaja] ja Mickin [Fleetwood, rumpali] suuntaan, he tanssivat hänen takanaan valssia vitsillä”, Buckingham kommentoi.

Buckingham hakee kanteessa korvauksia tuloista, jotka tämä menettää jäätyään kiertueelta sivuun. Summan arvioidaan nousevan peräti 14 miljoonaan pelkästään Pohjois-Amerikan osalta. Billboardin tavoittaman yhtyeen edustajan mukaan bändi ei ole vielä nähnyt tai kuullut kanteesta eikä voi siksi kommentoida asiaa.