Metallica-basisti jutteli yhtyeen keikkojen hämmentävistä cover-valinnoista, vertasi Hassisen Konetta Ramonesiin

23.9.2018 15:42

Thrash-jätti Metallican keikoilla on viime aikoina päästy nautiskelemaan ohjelmanumerosta, jonka aikana kitaristi Kirk Hammett ja basisti Robert Trujillo vetäisevät yhdessä cover-versioita mitä erilaisemmista paikallisista hiteistä.

Tapa alkoi jo vuonna 2017, jolloin kaksikko fiilisteli harvemmin settilistalle päässeiden Metallica-biisien parissa, Trujillon päättäessä ohjelmanumeron aina Cliff Burtonin (Anesthesia) Pulling Teeth -bassosooloon. Siitä homma laajeni nopeasti muiden yhtyeiden tuotantoon, eivätkä kappalevalinnat ole todellakaan rajoittuneet pelkästään metallin mäiskeeseen.

Esimerkiksi Kanadan Winnipegissä hiljattaisella keikalla kuultiin BTO:n Takin’ Care of Businessia, kun taas Madisonissa esitysvuoron sai Garbagen Stupid Girl. Tukholmassa yleisö yllätettiin puolestaan Abban Dancing Queenilla ja Oslossa ilmoille kajahti unohtumattomasti A-han Take on Me.

”Toisinaan on hieman haasteellista päättää kulloinenkin artisti tai biisi”, Trujillo kertoo Rolling Stonelle. ”Voit olla Sioux Fallsissa ja mietit, että ’Ok, nyt joudun kaivelemaan vähän syvemmältä.’ Mutta kun oikea biisi löytyy, se on todella siistiä. Se on tapa minulle ja Kirkille osoittaa kunnioitustamme paikallisille bändeille. Kun menet paikkoihin kuten Omaha, Nebraska, se on todella hauskaa.”

Vaikka kaikki valinnat eivät aina olekaan osuneet kultasuoneen (versio Princen When Doves Crystä on saanut osakseen reippaanlaisesti kritiikkiä netissä), Trujillo sanoo taivaankappaleiden osuneen erityisesti Euroopassa useammankin kerran kohdilleen.

”Laulan jotain epämääräistä tsekkiläistä kantribiisiä [Ivan Mládekin Jožin z Bažin], ja sitten saammekin kuulla, että kyseessä on merkittävä biisi kaikille 70-luvulla kasvaneille”, mies sanoo. ”Barcelonassa soitimme flamnecoa catalonialaiselta artistilta [Peretin El Muerto Vivo], ja ihmiset olivat aivan innoissaan. Sama juttu Helsingissä. Kappale jota soitimme [Hassisen Koneen Rappiolla] oli ilmeisesti vähän sama kuin Ramones siellä päin, joten osut tiettyyn hermoon ja asiasta tulee kansallinen uutinen.”

”Kun olen kotona Los Anglesissa, ihmiset tulevat luokseni puhumaan noista biiseistä”, Trujillo hämmästelee. ”Saatan olla skeittipuistossa poikani kanssa, kun joku nainen tulee luokseni ja sanoo, ’Soititte hyvän biisin Helsingissä’ ja minä olen, että ’Mitä? Oletko Suomesta?’ ’Kyllä vain, olemme asuneet siellä jo 15 vuotta.'”

Alta voit muistella, kuinka se Rappiolla Helsingissä oikein kulkikaan:

Lisää luettavaa